Emil Forsberg om publiktappet för landslaget

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Knappt 20 000 sålda biljetter mot Slovenien nästa vecka.

Intresset kring landslaget har sjunkit.

– Vi har chansen nu att vinna tillbaka supportarna, säger Emil Forsberg. 

Samtidigt planerar supporterorganisationen Gula Väggen en kupp när landslaget spelar borta i Serbien. 

Svenska fotbollförbundet har sålt strax under 20 000 biljetter till Blågults möte med Slovenien på Nationalarenan i nästa vecka. Intresset för Sverige är inte skyhögt.

Redan på måndagen fick förbundskapten Janne Andersson frågan på presskonferensen om vad han vill säga för att få fler att köpa biljetter till matchen.

– Det är de bästa spelarna vi har i Sverige som ska representera landet i tävlingsmatcher. Vi har en trupp där det finns många intressanta spelare som får chansen mer än annars. Det var samma i juni. Det här öppnar upp möjligheter. Att vi bygger vidare mot ett mer intressant, offensivt spel, det borde kittla. Men andra får sköta införsäljningen, sa han då.

Emil Forsberg: ”Något spännande på gång”

Landslagsstjärnan Emil Forsberg är förstående till att intresset ser ut som det gör. 

Han beskyller också delvis det egna lagets insatser för det.

– Jag tycker inte man ska kräva att det ska vara fullsatt mot Slovenien en tisdagskväll med avspark 21:00 i november. Vi önskar alltid att det är fullsatt och är tacksamma för de 20 000 som kommer, förhoppningsvis kommer det 25 000, säger Forsberg och tillägger.

– Men som pappa själv så vet man att det inte är lätt att fixa med skjuts och få dit familjen, det är sent. Vi levererade inte heller i junisamlingen, det finns många olika grunder kanske, men vi har chansen att vinna tillbaka supportarna nu med två bra matcher här. Vi siktar på att vinna båda. Landslaget har något spännande på gång.

Vad kan ni göra för att öka haussen kring landslaget?

– Det är normalt att intresset sjunker ibland, vi har varit så pass framgångsrika under ett par år och vi hade ett mästerskap förra året. Nu har vi inget mästerskap, då kanske intresset sjunker lite grann. Levererar vi en bra fotboll och gör det vi kan, och får med oss folk på det sättet, så löser det sig. Vinner du matcher får du med folk. 

Gula Väggen planerar för en kupp

Lördagens match i Belgrad skulle spelats inför tomma läktare, då att Serbien bestraffats efter flera rasistiska utspel från läktarhåll. Uefa gör dock undantag för barn och ungdomar, och tusentals åskådare mellan 7-14 år väntas dyka upp under matchen. 

Det svenska fotbollförbundet hade möjlighet att tilldela 200 supportrar biljetter till lördagens match mot Serbien i Belgrad, men har valt att inte göra det. Något som väckte kritik från supporterhåll. 

– Det som vi hade var att vi egentligen inte kan hantera det på plats, inga resurser egentligen, då kan vi inte säkerställa vad som händer. Sedan är det inte så att vi inte har tillåtit det för att vi vill beskylla supportrar, vi har väldigt positiva och bra supportrar och nästan aldrig problem, säger Christoffer Lund, ansvarig för supporterklubben och biljettförsäljningen på fotbollsförbundet till TT. 

Nu skriver supporterorganisationen Gula Väggen att man planerar för en kupp i Belgrad, där landslagsspelarna ska överraskas på fredagens stängda träning. 

TV: Janne: ”Finns det så många 14-åringar?”