Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

EM hotas av corona– viruset - kan ställas in

Foto: ABEDIN TAHERKENAREH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Även Eurovision song contest kan ställas in. Foto: UKRINFORM / STELLA PICTURES/UKRINFORM/AVALON.RED B355

Fotbolls-EM i är i fara.

Enligt Nyhetsbyrån Direkt förbereder EU-kommissionen och Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC ett scenario där turneringen ställs in.

Även Eurovision song contest i maj är i farozonen.

– Vi konstruerar olika modeller och analyserar troliga effekter av sådana evenemang, säger en källa till Nyhetsbyrån Direkt.

Sverige har kvalificerat sig för fotbolls-EM i sommar där gruppspelsmatcherna avgörs i Bilbao och Dublin.

Nu kan evenemanget ställas in.

På grund av det fruktade coronaviruset ligger nu så väl Eurovisionschalgerfestivalen och fotbolls-EM i farozonen för att ställas in.

Det skriver Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till källor inom EU-kommissionen och Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

Fotbolls-EM kan ställas in

– Vi är vid en brytpunkt. Vi är inne i en fas där spridningen ska stoppas. Det beror på hur effektiva vi är. Spridningen minskar i Kina, samtidigt som det når andra länder i världen, säger källan.

14 dödsfall är bekräftade inom EU på grund av coronaviruset och nyligen har Sveriges andra fall konstaterats då en man i 30-årsåldern insjuknat i Göteborg.

– Situationen förändras snabbt. När evenemangen kommer närmare måste vi fundera på det. Vi konstruerar olika modeller och analyserar troliga effekter av sådana evenemang, säger källan enligt Nyhetsbyrån Direkt.