Erik Hamrén tände till i intervjun efter matchen.
Erik Hamrén tände till i intervjun efter matchen.

Ekwall: "Jag är väldigt besviken på Hamrén"

Publicerad

Trots 4–2-seger mot England och fyra mål av Zlatan Ibrahimovic var det inte en jublande glad Erik Hamrén som mötte TV4:s Patrick Ekwall efter matchen.

Hamrén reagerade starkt på en av Ekwalls frågor.

– Han blev ju skogstokig. Jag är väldigt besviken på hans reaktion, säger Patrick Ekwall till SportExpressen.se.

Snacka om supersuccé.

Zlatan Ibrahimovic frälste Sverige i premiären på Friends arena och gjorde fyra mål i 4–2-segern mot England.

Men det var knappast en jublande förbundskapten som TV4:s Patrick Ekwall träffade efter matchen.

När Ekwall frågade Erik Hamrén om hur mycket han kände att 4–2-segern var ett verk av laget och hur mycket han kände att det var ett verk av Zlatan Ibrahimovic så tappade förbundskaptenen humöret.

– Det är löjligt att hålla på med det. I ett lag är det elva spelare som jobbar hårt för varandra. En spelare kan inte göra någonting, men han är en världsspelare och det visar han i dag med fyra mål. Men han kan inte göra det ensam, sa Hamrén till TV4.

"Riktigt dålig respekt"

Ekwall svarade då "Det är nästan så att vi tror det." - något som inte uppskattades av Hamrén.

– Okej, det är dålig respekt mot de andra där ute på planen. Det är riktigt dålig respekt mot de andra som jobbar där ute. Det är världsklass, men de andra gör ett jävla jobb också, sa han till TV4.

"Väldigt besviken"

Efteråt är Patrick Ekwall helt oförstående till Erik Hamréns utbrott.

– Han blev ju skogstokig. Jag är väldigt besviken på hans reaktion, att han reagerade så, säger han till SportExpressen.se.

– Utifrån att alla som såg den matchen, här, på tv och i hela världen, kände att det var en stor föreställning av en av världens bästa fotbollsspelare. Det behöver inte betyda att det är någon "disrespect" mot någon annan spelare, absolut inte. Jag ville bara ge honom möjligheten att hylla. Nej, jag måste säga att jag är otroligt besviken på hans reaktion. Jag har svårt att förstå varför den kom på det viset.

Du är kanske den person som intervjuar honom mest. Kan du förstå varför han reagerar så?

– Nej, vi har inte haft några problem. Jag har inte något problem med någon. Nej, jag är väldigt besviken, säger Patrick Ekwall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag