Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Ekdal: ”Tufft mentalt – jag har mått dåligt”

Publicerad

Albin Ekdal har kämpat med skador under hela sin tid i Hamburg.

Nu berättar svensken att problemen gjort att han mått dåligt under perioder.

– Jag har mått stundtals väldigt bra, stundtals ganska dåligt, säger Ekdal i ”Kvartsamtal”, som sänds på SportExpressen TV.

Sommaren 2015 blev Albin Ekdal klar för Bundesliga-laget Hamburg SV under stort pådrag. 

Men tiden i klubben har inte riktigt blivit som han tänkt sig. Under tre säsonger har svensken bara spelat 43 matcher, efter flera återkommande skadeproblem.

– Jag har mått stundtals väldigt bra, stundtals ganska dåligt. De flesta känner mig som fotbollsspelaren Albin, och när det går knackigt där är det det man associerar mig med, säger Ekdal i intervjuserien Kvartsamtal med Calle Schulman och Sladjan Osmanagic, som sänds på SportExpressen TV.

– Det har varit väldigt tufft mentalt, och jag har mått dåligt stundtals. Men jag börjar se lite ljus i tunneln med VM, och börjar känna mig i form.

”Tyckte synd om dem direkt”

Ekdal menar att konkurrensen om platserna i startelvan kan vara tuff i klubblagen, men att det inte ser likadant ut i landslaget.

– Där är alla som bröder, men i ett klubblag kanske det ser lite annorlunda ut. Man är inte polare med alla, det är tre-fyra som man gillar och hänga med men resten är lagkamrater.

Inför sommarens VM säger Ekdal att landslagets mål är att ta sig vidare från gruppen – och avslöjar sin reaktion när han följde lottningen.

– Det jag tänkte på mest var de enorma resorna som de svenska fansen måste göra för att stötta oss, jag tyckte synd om dem direkt. Och min familj och vänner som vill komma ner och titta. Alla är nog inte sugna på att flyga till Jekaterinburg varje dag.

 

 

Se hela intervjun med Albin Ekdal i spelaren ovan

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag