Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ekdal: ”Tufft mentalt – jag har mått dåligt”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Albin Ekdal har kämpat med skador under hela sin tid i Hamburg.

Nu berättar svensken att problemen gjort att han mått dåligt under perioder.

– Jag har mått stundtals väldigt bra, stundtals ganska dåligt, säger Ekdal i ”Kvartsamtal”, som sänds på SportExpressen TV.

Sommaren 2015 blev Albin Ekdal klar för Bundesliga-laget Hamburg SV under stort pådrag. 

Men tiden i klubben har inte riktigt blivit som han tänkt sig. Under tre säsonger har svensken bara spelat 43 matcher, efter flera återkommande skadeproblem.

– Jag har mått stundtals väldigt bra, stundtals ganska dåligt. De flesta känner mig som fotbollsspelaren Albin, och när det går knackigt där är det det man associerar mig med, säger Ekdal i intervjuserien Kvartsamtal med Calle Schulman och Sladjan Osmanagic, som sänds på SportExpressen TV.

– Det har varit väldigt tufft mentalt, och jag har mått dåligt stundtals. Men jag börjar se lite ljus i tunneln med VM, och börjar känna mig i form.

”Tyckte synd om dem direkt”

Ekdal menar att konkurrensen om platserna i startelvan kan vara tuff i klubblagen, men att det inte ser likadant ut i landslaget.

– Där är alla som bröder, men i ett klubblag kanske det ser lite annorlunda ut. Man är inte polare med alla, det är tre-fyra som man gillar och hänga med men resten är lagkamrater.

Inför sommarens VM säger Ekdal att landslagets mål är att ta sig vidare från gruppen – och avslöjar sin reaktion när han följde lottningen.

– Det jag tänkte på mest var de enorma resorna som de svenska fansen måste göra för att stötta oss, jag tyckte synd om dem direkt. Och min familj och vänner som vill komma ner och titta. Alla är nog inte sugna på att flyga till Jekaterinburg varje dag.

 

SE ALLA DELAR I "KVARTSAMTAL" INFÖR VM

DEL 1 - ZLATAN IBRAHIMOVIC

DEL 2 - OLA TOIVONEN 

DEL 3 - ALBIN EKDAL 

DEL 4 - MIKAEL LUSTIG