Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén - Wernbloom kan flytta

Foto: Joel Marklund
Kugge i AZ Alkmaar - och nu även i landslaget efter målsuccén i kvalpremiären mot Ungern.
Nästa steg för Pontus Wernbloom kan bli en flytt till Bundesliga - eller Premier League.
- Tyska och engelska klubbar har bäst koll på Pontus, säger hans rådgivare Carl Fhager.
Pontus Wernbloom tog förra året steget från IFK Göteborg till AZ Alkmaar.
Under våren har han vuxit till att bli en av klubbens viktigaste spelare.
Nu har Wernbloom tagit nästa stora kliv i karriären.
Han har visat Erik Hamrén – och hela svenska folket – att han är i Sveriges startelva för att stanna.

"Var rätt val"

Han rådgivare, advokat Carl Fhager, var jublande glad efter Wernblooms dubbla målsuccé i Sveriges kvalpremiär mot Ungern på Råsunda.
– Alkmaars klubbdirektör samlade sex scouter och sa: "åk ut i hela världen och hitta den spelare som har störst hjärta". De hittade Pontus Wernbloom. I kväll såg nog hela svenska folket varför det var rätt val, kommenterar Fhager minuterna efter matchens slut.
– Det var ödets ironi att hela Råsunda hyllade Göteborgikonen Pontus Wernbloom, fortsätter han.
Med anledning av Wernblooms status i Alkmaar – och numera i landslaget – undrar alla fotbollsintresserade: vad är nästa steg i karriären för Pontus Wernbloom?
– Jag tror inte Pontus är färdig i Alkmaar. Men steget efter Holland är väl någon av de stora ligorna. Fortsätter han så här så har han alla möjligheter, säger Fhager.
Var finns det största intresset för Pontus Wernbloom? – Tyskland är en liga som också är ett spännande liga för många spelare. De tyska klubbarna är välmående och scoutar mycket i Holland.

Kan kosta mer

Men intresse finns även från Premier League, avslöjar Fhager.
– Framför allt de tyska och engelska klubbarna har bäst koll på Pontus. Men fortsätter han så här så ska jag se till att alla har koll på honom.
Vad kan en spelare av Wernblooms kaliber kosta? – Generellt säljer de holländska klubbarna betydligt dyrare än de svenska. Någonstans mellan 30-50 miljoner, om han exempelvis skulle gå till Premier League.
– Men det kan bli betydligt mer om han fortsätter så här.
När kan han lämna Alkmaar? – Det är lite för tidigt att säga, och det är nog bäst om Pontus själv svarar på. Vi får se vilka möjligheter som dyker upp.
Nästa tranferfönster öppnar i januari...– Men det stora transferfönstret är ju i sommar.
– Om han fortsätter göra det riktigt bra är det klart att alla möjligheter finns, säger Fhager, som avslutar med att poängtera att det hittills inte kommit några konkreta bud på Wernbloom.