Muamer Tankovic och Håkan Ericsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSMuamer Tankovic och Håkan Ericsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Muamer Tankovic och Håkan Ericsson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Isak Ssewankambo och Muamer Tankovic Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNIsak Ssewankambo och Muamer Tankovic Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Isak Ssewankambo och Muamer Tankovic Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSCarlos Strandberg. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Carlos Strandberg. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Efter besvikelsen – kan ändra startelva

Publicerad

LUBLIN. 0-0 med mersmak mot favoriten England i EM-premiären. 

Ändå kan Håkan Ericson ändra om i startelvan mot Polen på måndag.

- För mig är det inte självklart att starta med samma lag, säger förbundskaptenen. 

 

Sverige spelade 0-0 mot England i Kielce i går och det var ett relativt samlat Blågult som mötte medierna under lördagen. 

Det var besvikna miner över den missade straffen men samtidigt var spelarna och ledarna nöjda med en poäng och en bra start på mästerskapet. 

Muamer Tankovic och Carlos Strandberg bänkades mot England. 

 

LÄS ÄVEN: Matchguide inför Sverige-Polen.

Muamer Tankovic besviken

Istället satsade Håkan Ericson på Pawel Cibicki och Gustav Engvall på topp och Alexander Fransson till vänster på mittfältet. 

Men inför matchen mot värdnationen Polen kan det bli ändringar i startelvan.

 - Jag funderar på det. Vilka positioner det är vill jag inte säga men för mig är det inte självklart att starta med samma lag för att det såg ganska bra ut mot England. Man måste kolla på hur det ser ut för varje individ och återhämtningsmöjligheterna.

 - Sedan också vad det är för lag vi möter. Det kan bli samma lag men det är inte säkert. 

Muamer Tankovic var besviken efter petningen.

– Klart att det är surt, sa han under lördagen. 

 

LÄS ÄVEN: U21-EM 2017 i Polen – spelschema och tv-tider. 

Ericson öppnar för ändringar

Ericson menar att man kan anpassa sig mer efter motståndarna i matchen mot Polen. 

- Det är klart att man taktiskt tänker så. Det finns ett par spelare som bryter mönster. Sedan om de är inhoppare eller startar kan man starta på. 

Var det en överraskning för dig att Slovakien vann mot Polen?

- Jag kan inte säga att jag är överraskad. Slovakien är bra och är väldigt tydliga i sitt spelsätt. De liknar Rosenborg väldigt mycket och attackerar mycket med sina innerlöpningar. 

- Med tanke på Polens sätt att spela försvarsspel också så passade nog Polens spel Slovakien ganska bra. 

Polen måste vinna, hur påverkar det tror du?

- Det är både och. Är man värdnation finns det både positiva och negativa saker. Jag har ingen aning om hur de polska fansen reagerar i motgång. Det får vi se. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag