Foto: Manu Fernandez
 Foto: Manu Fernandez

Edström: "Otroligt att man inte ställer upp"

Publicerad
Uppdaterad
Reaktionerna på Zlatan Ibrahimovic beslut att nobba landslaget på obestämd tid pendlade mellan förvåning och besvikelse.
- Otroligt att man inte ställer upp för sitt landslaget, säger Radiosportens expert Ralf Edström.
Ralf Edström som tidigare ifrågasatt Zlatans insatser i landslaget är nu besviken att stjärnan tvekar om en fortsättning i landslaget.
- Otroligt att man inte ställer upp för sitt landslaget. Jag kanske är gammalmodig, men det är ett sätt att betala tillbaka till svensk fotboll för allt man uppnått. Vi tappar en världsspelare men vi kanske får ett bättre landslag. Om Zlatan spelar i landslaget som han gör i sitt klubblag är han en tillgång, säger förre landslagsanfallaren Ralf Edström till TT.
Tror du att Zlatans utspel är allvarligt menat?
- Det tror jag – och jag är inte överraskad.

DISKUTERA HÄR!
FotbollsExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag