Edström: ”Jag vill inte ha Zlatan i landslaget”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/CONTRAST WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic har träffats för att diskutera en comeback i landslaget. 

En som hoppas att så inte blir fallet är Ralf Edström. 

– Jag vill inte ha honom tillbaka. Janne är i en väldigt tuff situation nu, säger fotbollslegendaren. 

Zlatan Ibrahimovic har i november 2020 öppnat dörren för en landslagscomeback. Den svenske storstjärnan sa bland annat att han saknar att spela för Sverige. 

Förbundskapten Janne Andersson bokade ett flyg direkt efter till Milano för att träffa anfallaren. Men Andersson har sedan mötet med Zlatan varit extremt hemlighetsfull kring vad som sades. 

– Vi pratade om saker som kommer och saker som har varit. Det var ett samtal mellan fyra ögon och inte ens Håkan Sjöstrand (generalsekreterare SvFF) fick vara kvar i rummet. Vi var själva, jag och Zlatan, sade Janne Andersson i en tidigare intervju. 

”Därför säger jag nej”

Åsikterna kring Ibras comeback har varit många och turdelade. SportExpressen ringde den gamle fotbollslegendaren Ralf Edström och ställde ett par frågor om Zlatan Ibrahimovics eventuella spel i EM kommande sommar. 

– Personligen så hoppas jag inte det. Janne har fått ihop ett lag som jobbar kollektivt, och Zlatan har en stark personlighet och styrde mycket under Erik Hamréns tid. Jag vill inte ha honom tillbaka till landslaget, och jag förstår att det är en tuff situation Janne befinner sig i nu, säger 68-åringen. 

Edström betonar samtidigt att Milan-anfallaren är den bäste fotbollsspelaren Sverige har haft någonsin, men problemet är att han tar för stor plats i ett landslag. 

– Om han kommer så kommer det vara så att de andra tvingas att ta mindre plats. Därför säger jag nej. Jag tycker om Erik Hamrén och han är en underbar person och bra tränare, men Zlatan styrde mycket under hans tid. Jag är lite tudelad kring hans medverkan i landslaget då han kommer styra för mycket, säger Ralf Edström.