Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige fick 2–2 mot Polen – se målen här

Publicerad

Sverige var i brygga efter en mardrömsstart mot Polen.

Men på fem minuter vände svenskarna 0-1 till 2-1 med två nickmål – och firade framför den gula väggen.

Matchen slutade 2–2 efter en sen kvittering av Polen.

Det började som en mardrömshalvlek för det svenska U21-landslaget.

Men slutade desto bättre.

Det svenska försvaret gick bort sig i sjätte minuten mot Polen när Dawid Kownacki hittade Lukasz Moneta i straffområdet som pangade in 1-0 bakom Anton Cajtoft i det svenska målet.

Sverige försökte replikera snabbt, och ropade på en straff när Simon Tibbling föll i straffområdet i kamp med Pawel Jaroszynski – men domaren friade. Därefter varnades svenskarna två gånger om: en gång på Carlos Strandberg och en gång på Pawel Cibicki för filmningar.

Firade vilt med svenska fansen

Men till slut kom utdelningen – på två nickmål.

Carlos Strandberg nickade in en målvaktsretur från nära håll i 36:e minuten till 1-1. Och bara fem minuter senare nådde Jacob Une Larsson högst på en hörna och knoppade in 2-1. Båda spelarna firade vilt framför de tusentals tillresta svenska fansen – "den gula väggen" – i Polen.

Sverige hade ledningen ända in i slutet – när polackerna tilldelades en straff, och gjorde 2–2.

https://twitter.com/EurosportSE/status/876883297816592384https://twitter.com/EurosportSE/status/876884708373614592

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag