Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Kulusevskis nya roll i ödesmötet

Dejan Kulusevski.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Berg.
Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN
Robin Quaison.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Här är Sveriges anfallspar mot Kroatien i kväll. 

Enligt väl insatta källor till SportExpressen var Dejan Kulusevski och Marcus Berg anfallsparet när Peter Wettergren presenterade startelvan mot Kroatien för spelarna under fredagskvällen. 

Om inget oförutsett inträffar under dagen bänkas alltså Viktor Claesson, Alexander Isak och Robin Quaison. Samtidigt går Sebastian Larsson in från start.  

Sverige måste vinna matchen mot Kroatien på Friends i kväll för att fortsatt ha en chans att hänga kvar i A-gruppen i Nations League. Snacket gällande startelvan inför matchen har handlat om vem som ska spela i anfallet bredvid Marcus Berg. 

Alexander Isak fick 90 minuter mot Danmark senast och lär inte vara aktuell att spela från start. Inte heller Robin Quaison lär vara med i assisterande förbundskaptenen Peter Wettergrens tankar gällande startelvan. Viktor Claesson har setts som förstavalet bredvid Berg, med Jordan Larsson som en outsider. 

Berg och Kulusevski på topp mot Kroatien  

Men enligt SportExpressens väl insatta källor var det Dejan Kulusevskis och Marcus Bergs namn som fanns med på topp när Peter Wettergren presenterade startelvan mot Kroatien under taktikmötet under gårdagskvällen. Viktor Claesson, Alexander Isak och Robin Quaison var alla på bänken och därmed ser det ut som om mittfältet blir Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Emil Forsberg. 

SportExpressens uppgifter förtäljer inte vilka som går in i backlinjen men den troliga är Mikael Lustig, Victor Nilsson-Lindelöf, Filip Helander och Pierre Bengtsson. 

I mål väntas Robin Olsen att starta. 

Peter Wettergren menade att Kulusevski känner sig väl hemma i anfallet. 

– Ja, det är bara titta i Juventus där han spelat på andra positioner. Sedan får vi se var och om han spelar i morgon. Han har spelat anfallare med Cristiano Ronaldo i anfallet, det klarar han säkert galant.


TROLIG SVENSK ELVA

Robin Olsen 

...

Mikael Lustig 

Victor Nilsson-Lindelöf 

Filip Helander (Marcus Danielson) 

Pierre Bengtsson 

---

Sebastian Larsson 

Kristoffer Olsson 

Albin Ekdal 

Emil Forsberg 

---

Dejan Kulusevski 

Marcus Berg