Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domen: Så går det för Sverige i VM

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det blir tight, men Sverige går till åttondelsfinal enligt SPORTbibles följare. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joachim Löw kan få anledning att fira i sommar. Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO/MORITZ MÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENST

Det är mindre än hundra dagar kvar till att fotbolls-VM i Ryssland sparkar i gång. Det firade twitterkontot SPORTbible med att anordna omröstningar om vilket land som tar hem kalaset. 

Vilka folket tror på? Ja, det blev ett ganska väntat val.

SPORTbible är en gren av det brittiska företaget LADbible som jobbar med sociala medier. På SPORTbibles twitterkonto som har dryga miljonen följare anordnades under tisdagen flera omröstningar, med syftet att kora vinnaren av sommarens fotbolls-VM i Ryssland. 

SPORTbible gav sina följare möjligheten att rösta fram alla olika gruppvinnare och därefter utgången i åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna och så vidare. 

Detta med anledning av att det är 100 dagar kvar till att VM börjar. Totalt kom över 200 tusen röster in under kontots omröstningar. 

Sverige är i Grupp F tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Det rådde inga tvivel om vilka som ses som den stora favoriten i Sveriges grupp. Tyskland tog nämligen hem hela 96 procent av rösterna, medan övriga länder fick dela på de resterande fyra procenten. 

https://twitter.com/sportbible/status/970967803397398529

Uttåg mot Brasilien

Men där plockade alltså Sverige 2 procent och avancerade därmed till åttondelsfinal enligt SPORTbibles regler. I åttondelsfinal ställdes svenskarna mot det stjärnspäckade Brasilien, en uppgift som de röstande tror blir för svår för Sverige. 

https://twitter.com/sportbible/status/971001427186409472

På nytt, var det alltså 96 procent som tror på brasilianskt avancemang mot Sverige i en eventuell åttondelsfinal. 

I övrigt var det få riktiga skrällar under gruppspelet. Nämnvärt är dock att den täta grupp A, med Ryssland, Saudiarabien, Egypten och Uruguay, trodde folket att Uruguay tar sig vidare. Men tvåa i gruppen slutar Egypten och inte hemmanationen Ryssland. 

Ingen åttondelsfinal visade särskilt jämna resultat, 66 procent trodde på engelskt avancemang mot Colombia och 65 procent på seger för Portugal mot Uruguay. Däremot blev kvartsfinalen mellan Spanien och Argentina riktigt jämn, med 52 procent som trodde på spansk seger. 

Till slut blev det final mellan Tyskland och Frankrike där "Jogi" Löws mannar drog det längsta strået efter en jämn uppgörelse. 

https://twitter.com/sportbible/status/971052407374471168

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!