Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det blir tight, men Sverige går till åttondelsfinal enligt SPORTbibles följare. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNDet blir tight, men Sverige går till åttondelsfinal enligt SPORTbibles följare. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det blir tight, men Sverige går till åttondelsfinal enligt SPORTbibles följare.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joachim Löw kan få anledning att fira i sommar. Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO/MORITZ MÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENSTJoachim Löw kan få anledning att fira i sommar. Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO/MORITZ MÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENST
Joachim Löw kan få anledning att fira i sommar.  Foto: MORITZ MÜLLER / IMAGO/MORITZ MÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENST

Domen: Så går det för Sverige i VM

Publicerad

Det är mindre än hundra dagar kvar till att fotbolls-VM i Ryssland sparkar i gång. Det firade twitterkontot SPORTbible med att anordna omröstningar om vilket land som tar hem kalaset. 

Vilka folket tror på? Ja, det blev ett ganska väntat val.

SPORTbible är en gren av det brittiska företaget LADbible som jobbar med sociala medier. På SPORTbibles twitterkonto som har dryga miljonen följare anordnades under tisdagen flera omröstningar, med syftet att kora vinnaren av sommarens fotbolls-VM i Ryssland. 

SPORTbible gav sina följare möjligheten att rösta fram alla olika gruppvinnare och därefter utgången i åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna och så vidare. 

Detta med anledning av att det är 100 dagar kvar till att VM börjar. Totalt kom över 200 tusen röster in under kontots omröstningar. 

Sverige är i Grupp F tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Det rådde inga tvivel om vilka som ses som den stora favoriten i Sveriges grupp. Tyskland tog nämligen hem hela 96 procent av rösterna, medan övriga länder fick dela på de resterande fyra procenten. 

https://twitter.com/sportbible/status/970967803397398529

Uttåg mot Brasilien

Men där plockade alltså Sverige 2 procent och avancerade därmed till åttondelsfinal enligt SPORTbibles regler. I åttondelsfinal ställdes svenskarna mot det stjärnspäckade Brasilien, en uppgift som de röstande tror blir för svår för Sverige. 

https://twitter.com/sportbible/status/971001427186409472

På nytt, var det alltså 96 procent som tror på brasilianskt avancemang mot Sverige i en eventuell åttondelsfinal. 

I övrigt var det få riktiga skrällar under gruppspelet. Nämnvärt är dock att den täta grupp A, med Ryssland, Saudiarabien, Egypten och Uruguay, trodde folket att Uruguay tar sig vidare. Men tvåa i gruppen slutar Egypten och inte hemmanationen Ryssland. 

Ingen åttondelsfinal visade särskilt jämna resultat, 66 procent trodde på engelskt avancemang mot Colombia och 65 procent på seger för Portugal mot Uruguay. Däremot blev kvartsfinalen mellan Spanien och Argentina riktigt jämn, med 52 procent som trodde på spansk seger. 

Till slut blev det final mellan Tyskland och Frankrike där "Jogi" Löws mannar drog det längsta strået efter en jämn uppgörelse. 

https://twitter.com/sportbible/status/971052407374471168

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag