Detaljen som ska såra Spanien i kväll

Alexander Isak.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOC / BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN

Till vardags i Real Sociedad har Alexander Isak bra koll på de spanska spelarna inför premiären.

Och han vet exakt hur han ska såra dem.

– De lämnar väldigt mycket yta bakom, och jag har utvecklat mitt djupledsspel mycket, säger han.

Sverige och Spanien kan varandra bra vid det här laget, efter flera landskamper mot varandra de senaste åren.

Men den som kanske känner till sin motståndare bäst av alla är Alexander Isak, efter hans tid i Real Sociedad där han gjort stor succé.

– Det ska bli kul. Vi har haft Spanien många gånger nu, både i EM-kvalet och VM-kvalet. Det ska bli kul att spela där och det känns som att vi har ganska bra koll på dem nu, säger han.

Framför allt väntas det bli en matchbild där Spanien äger mycket boll och för spelet. För svensk del blir det därmed viktigt med stort tålamod, menar de svenska spelarna.

– Har man inte så mycket boll måste man sköta defensiven och första pressen. Det kommer att starta med oss forwards. Och när vi väl vinner bollen måste vi hitta spelvägar att ta oss ut, annars kan det bli jobbigt om de återerövrar väldigt snabbt, säger Isak.

”Har lärt mig såra dem ganska bra”

Men när Sverige väl får chans till sina offensiva räder, då har den svenska anfallsstjärnan saken klar hur man kommer att såra spanjorerna i deras försvar.

– De går hårt på rygg och som jag märkt lämnar de väldigt mycket yta bakom. Där har jag lärt mig att såra dem ganska bra, jag har utvecklat mitt djupledsspel mycket. Jag tror att vi kommer att hitta lösningar för att kunna såra dem, säger han.

I det avseendet väntas Alexander Isak och Emil Forsberg bära nyckelroller som offensiva kreatörer. Och duon trivs onekligen i varandras sällskap.

Forsberg har tidigare jämfört Isak med den tyska storstjärnan Timo Werner för hans förmåga att hitta insticken.

Något han tror kan komma väl till pass i den här matchbilden.

Forsbergs hyllning till Isak

– Det blir viktigt för mig, framför allt i en sådan här match att komma in vid rätt tillfälle, sätta honom (Isak) djupt när de står högt med sin backlinje. Det är något vi ska försöka utnyttja. Sen är han också otroligt skicklig med bollen så han löser situationer med bra teknik och kan driva boll med hög fart. Han har många verktyg i lådan och för mig är det enkelt att spela med honom, säger Forsberg.

Isak svarar med en hyllning tillbaka.

– Emil är en spelare som är väldigt kreativ. Han är en sådan spelare som man inte lär sig, han gör svåra och komplicerade lösningar. För mig kommer det bara vara att hitta en bra löpning så litar jag på att han ser det.

LÄS MER: Här friar han i TV4: ”Får tårar i ögonen”

LÄS MER: Nannskogs förändring inför EM: ”Kostade mycket” 

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021