Detaljen hos Janne som domarna hatar

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOSE MANUEL VIDAL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nyckelmatch hemma mot Grekland i VM-kvalet.

Då riskerar Janne Andersson avstängning vid gult kort.

– Jag använder mina händer mycket, det tycker inte domarkåren om, säger han.

Sverige tog tre viktiga poäng mot Kosovo och på tisdagskvällen väntar en nyckelmatch hemma mot Grekland, en match som kan komma att avgöra mycket när kvalet summeras.

Inför matchen har en del av förhandssnacket riktats mot Sveriges varningsläge. Det är nämligen så att hela åtta spelare riskerar avstängning vid gult kort mot Grekland.

– Du vet om det men det går inte att tänka på det när du spelar. Du måste spela som vanligt, förklarade Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf på måndagens presskonferens.

Även förbundskapten Janne Andersson riskerar avstängning vid gult kort i matchen detta eftersom att han i mötet med Georgien i mars fick ett gult kort.

Riskerar avstängning

Nu behöver Andersson hålla känslorna i styr något som inte alltid är helt lätt. Men kanske har han hittat ett sätt att klara sig från en varning mot Grekland.

– Jag har händerna i fickorna, det har varit ett problem tidigare. Jag vevar för mycket. Det handlar om att hålla händerna i fickorna, jag använder mina händer mycket generellt och det tycker inte domarkåren om, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen har diskuterat regeln med domarna tidigare utan att komma något vart, menar han.

– Jag har haft svårt att förstå den regeln men vi ska inte gå in på det djupare. Om det händer något på planen så tittar inte alla på arenan på mig, det har jag sagt till dom, men vi är inte överens om det. Jag får rätta mig i ledet helt enkelt.

Vilka direktiv ger du kring varningar?

– Att missa en match är inte bra men vi har ingen plan för att missa en speciell match, och det optimala är om vi klarar oss naturligtvis. Spelarna får alltid information av oss vilka som ligger på gränsen så att dom är medvetna om det.