Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var några år sen sist om man säger så”

Foto: VIKTOR VALKONEN / STELLA PICTURES

Alexander Kacaniklic gjorde sin senaste landskamp för över fem år sedan. 

Men nu är Hammarby-mittfältaren tillbaka i Blågult - och siktar på en plats i EM-truppen. 

– Klart man drömmer om EM, säger han. 

Alexander Kacaniklic gjorde sin senaste A-landskamp den 18 november 2014. Då spelade han 86 minuter när Erik Hamréns Blågult förlorade träningsmatchen mot Frankrike med 1-0. 

Innan dess hade den dåvarande Fulham-mittfältaren varit given i landslagstruppen och bland annat spelat hela kvalet till VM i Brasilien 2014. 

Men sedan dess har det inte blivit några landskamper för Kacaniklic som hade en tung period i Nantes, där han berättat att han blev utfryst av tränaren, och inte fick träna med laget. 

Flytten till Hammarby har dock inneburit ett lyft och att han nu är tillbaka i Blågult. Tio mål och åtta framspelningar för Bajen den är säsongen gjorde att han belönades med en plats i truppen till Jannuariturnén i Qatar där Sverige möter Moldavien och Kosovo den 9 respektive 12 januari. 

– Det känns riktigt kul att vara med igen, det var några år sedan sist om man säger så. Men det var ju för det här som jag valde att gå till Hammarby och allsvenskan. För att få fart på saker och ting igen och komma med i landslaget. 

– Nu gäller det bara att fortsätta visa vad man går för, säger Kacaniklic. 

Kacaniklic: ”Klart man drömmer om EM”

Hoppas du på en plats i EM-truppen? 

– Klart att man drömmer om en plats i EM-truppen, det tror jag väldigt många gör. Nu är vi några som får chansen att visa upp oss för Janne. Det ska bli intressant. 

– Det är hård konkurrens så klart och några som är med har ju större chans än andra att komma med till EM så det ska bli spännande. 

Vad säger du om din säsong som du har bakom dig?

– Jag tycker att vi gjorde det bra. Vi räckte inte hela vägen men grejade ändå en Europaplats och spelade väldigt fin fotboll.

– Självklart är jag även nöjd för egen del. Jag fick vara med och bidra, göra mål och framspelningar så det har känts väldigt bra. 

Vad säger du om ni är ett gäng från Hammarby med?

– Ett bra tecken så klart och ett kvitto på hur bra vi gjorde det förra året. Bara att gratulera alla de andra också som kom med. Alla har förtjänat det och jag är glad för vår skull. 

Att flera spelare från allsvenskan fått chansen i A-landslaget senaste tiden, vad betyder det?

– Det är en morot och sporrar alla oss som spelar i allsvenskan. Det är en bra liga som bara blir bättre och bättre. Kvalitén är bättre än många tror. Kolla bara på många som vänt hem. Det tar ett tag att anpassa sig, men sedan har många fått chansen i A-landslaget också. 

– Det är ett bra tecken.