Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var klubbens beslut – är bara att acceptera”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA

TORSHAMN. Robin Olsen petades i Roma - och har nu lånats ut till Cagliari.

Efter ännu en hållen nolla blickar han fram emot matchen mot Norge på söndag. 

– Det kommer bli en tuff match, säger han.

Det har varit hektiska dagar för landslagets målvakt Robin Olsen. Strax innan transferfönstret bommande igen lånades han ut från Roma till Cagliari och kastades direkt i i hetluften då han spelade match mot Inter i helgen. 

Sedan bar det av till Stockholms för landslagssamlingen och efter segern och den hållna nollan mot Färöarna blickar han nu fram emot matchen mot Norge. 

– Det var skönt att stå där bak och se på grabbarnas fina fotboll. Vi kontrollerade hela matchen och vinner med 4-0. På förhand tycker alla att det ska vara en enkel match, men vi vet om att de kan såra oss om vi inte är på topp. 

– Det är de här matcherna som är svåra att spela, men vi gör det väldigt bra och avgör redan i första halvlek, säger han. 

Robin Olsen: ”Bara att acceptera”

I Roma var Olsen till en början förstemålvakt, men efter en tyngre period petades han. 

– Det var klubbens beslut, bara att acceptera. Nu blickar jag framåt och jag är väldigt nöjd med att komma till Cagliari. Det har varit mycket flygande de sista veckorna, men nu känns det jättebra med Cagliari. Jag hann med att spela en match, mot Inter i helgen, sedan var det direkt hit. 

Vad hoppas du på den här säsongen i Serie A?

– Hoppas spela bra, göra en bra säsong och hjälpa laget. Det är det jag hoppas på. 

Nu väntar Norge på söndag i en match där Sverige kan ta ett stort steg mot EM-slutspelet 2020. 

– Det kommer bli en tuff match. Vi släppte in tre mål senast vilket vare sig jag eller laget är nöjda med. Jag är övertygad om att vi kommer göra det bättre nu.

 

LÄS MER: Alexander Isak hyllas – efter Sveriges kross