Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det som har skett är oacceptabelt”

I samband med att truppen till fotbollslandslagets januariturné togs ut, informerade förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand om utredningen och efterspelet till EM-kvalmatchen mot Rumänien.
Håkan Sjöstrand på presskonferensenFoto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander IsakFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I november startade Uefa en utredning efter att Alexander Isak utsatts för rasism under EM-kvalmatchen mot Rumänien i Bukarest. 

Den 12 december meddelar de sin dom. 

– Vi har biträtt Uefa med vittnesmål med berörda spelare, i det här fallet Robin Quaison och Alexander Isak, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

Det var i Sveriges näst sista EM-kvalmatch, bortamatchen mot Rumänien, som matchen pausades då Alexander Isak uppmärksammat domaren att han hade utsatts för rasistiska tillmälen från läktaren. 

– Jag frågade domaren om han hade hört vad som hände på läktaren. Det hade han inte. Sen sa han att om han hör något så skulle han avbryta matchen, sa Isak efter matchen. 

Den 20 november meddelade Uefa att de startade en utredning i ärendet. 

Sjöstrand om Uefas kommande dom

Nu berättar det svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand av domen kommer att avkunnas den 12 december. 

– SvFF är inte en formell part i det här fallet, det ska vi inte heller vara. Men vi har biträtt Uefa med vittnesmål med berörda spelare, i det här fallet Robin Quaison och Alexander Isak. Dessutom har vi gett vår syn på det som har inträffat, säger han. 

– Det är oacceptabelt det som har skett.