Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det märks direkt att det är en storklubb”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I somras lämnade Ludwig Augustinsson Werder Bremen.

Ny klubbadress blev spanska storklubben Sevilla.

– Man märker direkt att det är en storklubb, säger han.

Det var i somras som landslagsförsvararen Ludwig Augustinsson valde att lämnade Werder Bremen för spanska storklubben La Liga. Den tyska klubben ramlade ur Bundesliga i fjol och svensken hade ett år kvar på kontraktet och Augustinsson var fast besluten att byta klubb.

– Det har varit två hektiska veckor men det har känts bra hittills. Man märker direkt att det är en storklubb. På planen går det fort och vi har en väldigt bra och bred trupp med bra konkurrens på alla platser, säger landslagets vänsterback.

”Varit drömmen”

Hur resonerade du kring Sevilla och de olika alternativen?

– Om man går tillbaka sedan jag började jobba med Hasan (Cetinkaya) så var målet att ta det här steget så småningom och komma upp på den här hyllan. Det har varit drömmen att komma till en klubb i en toppliga. Sevilla har spelat Europa League och Champions League och det här steget kan lyfta mig tror jag. Det kan jag behöva.

Hur ser du på avslutet i Werder Bremen?

– Om man tar att vi åkte ner så var det ett väldigt tråkigt avslut. Det var inte så jag ville lämna efter fyra år men både jag och klubben kände att det var dags. Jag hade ett år kvar på mitt kontrakt och i slutändan så var alla parter nöjda. 

– Werder Bremen fick en bra summa så vi skildes åt som vänner. Men jag hade velat undvika nedflyttningen för det är en fin klubb. Jag hoppas verkligen att de kan bygga om och ta steget upp direkt. Det hade gett en bra känsla i magen.

Får sällskap av dansk

Nyligen gjorde Sevilla också klart med den danske spelaren Thomas Delaney som ansluter från Borussia Dortmund.

– Jag vet inte om Sevilla tänkte på det? Vi skämtade lite om det. De hämtade i alla fall en skandinav till. Det är faktiskt väldigt välkomnande. Nu pratar inte alla engelska så jag får prata lite spanska med Alexander (Isak) efteråt men alla har varit jättevälkomnande.

– Det har varit enkelt att komma in i allt och nivån har varit väldigt hög. Det var ändå förvånande för jag trodde ändå inte att många skulle prata engelska men det var ungefär hälften som gjorde det och några av ledarna. Det har känts bra.