Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kunde hanterats på ett annorlunda sätt”

Mikael Lustig om EM-kvalmatchen mot Spanien.
Mikael Lustig lämnar Celtic efter åtta säsonger i klubben.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

MADRID. Mikael Lustigs kontrakt med Celtic går ut i sommar. 

Men framtiden är fortfarande oklar. Efter matchen mot Spanien bekräftar han intresset från Malmö FF och medger att det finns en besvikelse gentemot Celtic.

– Det kunde hanterats på ett annat sätt, vad som hänt och sagts, säger han.

Mikael Lustig, 32, kontrakt med Celtic går ut i sommar. Svensken har tillhört den skotska storklubben sedan 2012 där han vunnit flera ligatitlar.

Trots en nyckelposition i Celtic har framtiden varit oklar. I bakgrunden har både AIK och Malmö FF visat intresse, något som SportExpressen rapporterat om under våren.

”Är stolt över mig själv”

Den 22 maj kunde SportExpressen avslöja att MFF erbjudit landslagsbacken ett lukrativt kontraktsförslag som ska vara bättre än det AIK lagt fram.

Efter att Sverige förlorat mot Spanien på Santiago Bernabeu fick Lustig svara på flera frågor kring hans framtid. Han medger att sista veckorna i Celtic varit tuffa.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen, utan på sidan. Jag är stolt över mig själv hur jag hanterat situationen. Mina närmaste vänner och spelare vet vad som hänt. Vi får se hur framtiden ser ut, säger Lustig.

Vad har hänt?

– Hade jag velat säga det så hade jag sagt det. Men det enda jag säger är att i den positionen jag varit i, och ändå levererat på planen, jag är extremt stolt över mig själv.

Vad stoppar dig från att berätta?

– Det är massa saker.

På frågan om Lustig är besviken på Celtic svarar han:

– Nja, klubben för mig är fansen och spelarna som gör jobbet och ledarna. Där har jag inget annat än gott att säga.

Mikael Lustig bekräftar Malmö FF-intresse

Är du besviken på klubbledningen?

– Inga kommentarer.

Lutar det åt allsvenskan nu?

– Man ska aldrig säga aldrig. Vi får se vad som händer. Jag och familjen är öppna för att kolla vilka alternativ som finns. Vi kan tänka oss utomlands också. Jag har extremt mycket kvar att ge inom europeisk fotboll.

Du har bekräftat intresse från AIK, har du hört något från Malmö FF?

– Jag vet om deras intresse, absolut.

– Vi är öppna för allt. Förhoppningsvis har man några alternativ.

Lustig: ”Kunde hanterats på annat sätt”

Han berättar även det inte är ett måste för Lustig och familjen att flytta till Västerås, där man har hus, om det blir en flytt hem till Sverige.

– Nej, det måste inte bli så. Vi har hus där men det kan bli var som helst.

Du blir inte kvar i Celtic?

– Man ska aldrig säga aldrig. Det är en klubb jag älskar. Jag trodde aldrig att jag skulle känna den kärleken för en klubb.

Men då får de byta ut klubbledningen?

– Nej, absolut inte. Det enda jag sa var att det kunde hanterats på ett annat sätt, vad som hänt och vad som sagts. Så är det.