Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kom allvarliga hot, allt blev väldigt otäckt”

Victor Nilsson Lindelöf med frun Maja.Foto: STELLA PICTURES BACKGRID UK
Nilsson Lindelöf spelar till vardags i Manchester United.Foto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

I våras stormade det rejält kring Victor Nilsson Lindelöf efter att han tackat nej till två EM-kvalmatcher.

Nu berättar agenten, Hasan Cetinkaya, om hur familjen Nilsson Lindelöf drabbades av uppgifterna om att det berodde på att nära vännen John Guidetti hade blivit petad från landslaget.

– Efter det kom väldigt mycket allvarliga hot och allt blev väldigt otäckt, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Det var inför EM-kvalmötena med Norge och Rumänien som Svenska fotbollförbundet meddelade att mittbacksstjärnan Victor Nilsson Lindelöf valt att tacka nej. 

Skälet till återbudet var personliga.

Men TV4/Fotbollskanalen gick ut med att landslagsnobben även berodde på en ”knivig relation” med Janne Andersson och en besvikelse över petningen av kompisen John Guidetti. 

Även Viasat hade egna uppgifter om att petningen av Guidetti hade spelat in.

Uppgifter som landslaget avvisade.

– Jag kan kraftigt dementera att det skulle vara för att någon annan spelare inte är uttagen. Hade det varit det, hade jag inte haft någon respekt för det skälet, sa Janne Andersson på en presskonferens i samband med samlingen.

”Påhittade nyheter”

Nilsson Lindelöfs agent, Hasan Cetinkaya, kallade det för lögner i en intervju med SportExpressens Robert Börjesson.

– Givetvis är det påhittade nyheter. Lögner. Det är nästan som att det är något som man ska skratta åt, att Victor skulle tacka nej på grund av att en lagkompis inte är med. Victor har personliga skäl och när saker kommer fram senare kommer hela svenska folket förstå varför han tackat nej till den här landslagssamlingen. Men jag kommer inte gå in på vad det handlar om för det har inte med någon annan att göra. Det är privat.

Mitt under landslagssamlingen kom sedan beskedet att Victor Nilsson Lindelöf, och frun Maja, blivit föräldrar till en pojke. Och när mittbacken sedan var tillbaka i landslaget i höstas valde han att bojkotta TV4/Fotbollskanalen efter deras publicering.

– Det var rena lögner som spreds och då kommer inte jag vara tyst. Det gick ut över min höggravida fru och jag tycker inte det är okej. Därför har jag tagit det beslutet, förklarade han.

”Maja mådde inte bra”

I en intervju med Aftonbladet berättar nu Hasan Cetinkaya om turbulensen kring Manchester United-stjärnan och hur han målades ut som en landsförrädare i våras.

– Människorna inom svensk fotboll som har det här onda i sig såg sin chans att plocka Victor och se till att han skulle bli hatad som landsförrädare i hela Sverige, säger han.

Cetinkaya berättar också om hot – och att frun Maja drabbades mitt i en tuff förlossning.

– Victor tackade nej till samlingen eftersom han hade komplikationer med sin kära fru, som betyder allt för honom. Det var väldigt känsligt. Maja mådde inte bra, och de var oroliga för att läkarna pratade om en väldigt tidig födsel.

– Efter det kom väldigt mycket allvarliga hot, och allt blev väldigt otäckt. Kan du tänka dig att Maja – som redan är så nere och sårbar – får uppleva den känslan? Hur kan någon bidra till att skapa det runt en familj?