Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här är något som jag absolut förordar”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

23 spelare blir troligen 26 i landslagstrupperna i sommarens EM-slutspel.

Förslaget kommer från Uefas landslagskommitté efter påtryckningar från flera nationer.

Det uppger The Times.

– Jag tycker att det är bra, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Pandemin sveper fortsatt över världen och vem som helst kan drabbas. Fotbollsspelare på absolut elitnivå är inga undantag och åtskilliga har redan smittats av coronaviruset.

För att inte hamna i en situation där flera spelare saknas har länder som Belgien, England och Italien legat på Uefa om att utöka EM-trupperna med fler spelare.

Uefa har lyssnat och enligt den engelska tidningen The Times talar mycket för att förbundskaptenerna får utöka sina trupper. 

Sverige kan ta ut 26 spelare till EM

Janne Andersson presenterar i så fall 26 spelare i stället för 23 när den svenska EM-truppen släpps den 18 maj.

– Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sade Andersson i samband med landskampen mot Estland för några veckor sedan.

Beskedet kan öppna för exempelvis Jordan Larsson, som tidigare varit uttagen i landslaget och knackat på dörren vid flera tillfällen.

Sedan tidigare är det klart att fem byten (varav tre samtidigt) tillåts i EM.

EM- slutspelet avgörs 11 juni–11 juli. Sverige inleder gruppspelet mot Spanien i Sevilla den 14 juni och spelar sedan mot Slovakien den 18 juni och mot Polen den 23 juni, båda matcherna i S:t Petersburg.

Det är fortfarande oklart var Sverige kommer att ha sin bas.