Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det gör mig lite skrämd när jag läser och hör det”

Peter Wettergren. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Emil Forsberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Emil Forsberg spelade fem matcher i VM och stod för ett mål. Inte en enda assist. 

Nu väljer assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren att försvara Forsbergs insatser mot den kritik som väckts. 

– Det gör mig lite skrämd när jag läser och hör det, säger Wettergren.

Emil Forsberg fanns inte med under Sveriges första Nations League-match mot Turkiet med hänvisning till en känning i ljumsken. 

Inför den pågående landslagssamlingen åkte assisterande förbundskapten Peter Wettergren ned till Leipzig för ett samtal med Sveriges nummer tio. 

– Jag och Peter hade ett väldigt bra samtal om fotboll, vad vi tycker om fotboll. Sen är det viktigt att skilja på klubb- och landslag, det är olika spelsätt, har Forsberg själv sagt om samtalet.  

Vill hitta en flexibilitet

Wettergren utvecklar försiktigt vad diskussionen handlade om. Bland annat avhandlades möjligheterna och synen på att återgå till ett spelsätt där Emil Forsberg får komma in mer i planen än vad han gjort den senaste tiden. 

– Vi pratade om mycket. Vad ska jag säga, det är klart att det fanns med i diskussionen, säger Wettergren.

Var det en stark önskan från hans sida? 

– Absolut inte, det var mer att Janne och jag hade diskuterat det lite och ville väcka idén med honom. Det kan jag vara helt ärlig och säga att så var det. Vi vill hitta en flexibilitet så att lag inte kan läsa oss lika enkelt.

– Med facit i hand kändes det som att turkarna gjorde det, de satte hög aggressiv press på oss där vi tvingades slå en ganska tidig långboll. Vi vill ha en flexibilitet att vi ska kunna spela upp på antingen två eller tre eller fyra och då innebär det att vi måste göra förändringar högre upp i planen.

"Det gör mig lite skrämd"

Samtidigt tar Wettergren tillfället i akt att försvara Emil Forsberg mot de kritiska röster som tagit ton angående hans insatser i VM.

– Emil Forsberg är en ruggigt klok fotbollsspelare och jag har inte läst jättemycket i medier men det var några som kritiserade honom efter VM och det gör mig lite skrämd när jag läser och hör det, säger han och fortsätter: 

– Om ni tittar på alla våra farligheter i VM, både mål och lägen så har Emil oftast en fot med i det anfallet. Han ligger bakom väldigt många farligheter. För mig tycker jag att det tyder på en stor kunskap när man kan acklimatisera sig till olika spelsätt. Leipzig och svenska landslaget går inte att jämföra, det är två helt olika lag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!