Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det finns hål i svenska laget"

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

Om en vecka väntas lottning av Sveriges playoff-motstånd. Experterna har klart för sig vilka som skulle vara dröm- respektive mardrömsmotståndare. 

– Får vi Kroatien drar vi en riktig nitlott, säger Bosse Pettersson, fotbollsexpert på Viasat.

Sverige gick trots förlusten mot Nederländerna vidare till playoff-spel. Då Sverige är oseedat får landslaget svårare motstånd. Danmark, Schweiz, Italien eller Kroatien står på andra planhalvan när playoff-spelet drar i gång i november. I sista gruppspelsmatchen stod det klart att Portugal knep direktplatsen till VM från Schweiz. 

– Vi ska vara jävligt glada att Portugal slog Schweiz, säger Ralf Edström.

De rutinerade experterna Bosse Pettersson och Ralf Edström är eniga om vilket motstånd Sverige borde hoppas på. 

– Det är Danmark eller Schweiz som gäller. De har vi störst möjlighet mot. När jag tänker efter tror jag Danmark skulle passa oss bäst. Jag har rätt dålig koll på Schweiz och det tror jag landslaget också har. De har gjort det väldigt bra, säger Ralf Edström. 

– Hur man än vrider och vänder på det så är Danmark en motståndare som jag tycker vi har största möjligheten mot. Vi har historien mot danskarna men jag vill inte kalla det en drömlottning, säger Bosse Pettersson. 

Bosse: "Finns hål i svenska laget"

Ralf Edström ger Sverige 55 procents chans att gå vidare mot Danmark och Schweiz och omvänd procentsats mot Italien och Kroatien. Bosse Pettersson ger Sverige mindre chans än så. Mardrömsmotståndaren, om vi får tro experterna, är Kroatien. 

– Jag gillar den fotbollen balkanländerna står för. De har Modric och Rakiitc som spelar på högsta nivå i respektive klubblag. Jag tycker Kroatien i dag är en mardrömsmotståndare. Drar vi Kroatienlotten drar vi en riktig nitlott, säger Bosse Pettersson. 

Bosse Pettersson ger Sveriges VM-kval i stort fyra getingar. Men nu börjar allvaret. 

– Janne Andersson har visat att han är en hantverkare och fått ihop laget bra. Tron på svensk fotboll är tillbaka och det gläds vi alla för. Men nu blir det cupspel och där kommer det bli svårare. Ska Janne Andersson kvittera ut det riktigt höga betyget krävs det att han sätter pricken över i:et nu.

– Det finns hål i det här svenska laget. Vi har ett mittfält som saknar konstruktivitet och nu kommer inte Mikael Lustig spela första matchen i ett playoff. Han har varit väldigt viktig för backlinjen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!