Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
 Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅNFoto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

"Det finns hål i svenska laget"

Publicerad

Om en vecka väntas lottning av Sveriges playoff-motstånd. Experterna har klart för sig vilka som skulle vara dröm- respektive mardrömsmotståndare. 

– Får vi Kroatien drar vi en riktig nitlott, säger Bosse Pettersson, fotbollsexpert på Viasat.

Sverige gick trots förlusten mot Nederländerna vidare till playoff-spel. Då Sverige är oseedat får landslaget svårare motstånd. Danmark, Schweiz, Italien eller Kroatien står på andra planhalvan när playoff-spelet drar i gång i november. I sista gruppspelsmatchen stod det klart att Portugal knep direktplatsen till VM från Schweiz. 

– Vi ska vara jävligt glada att Portugal slog Schweiz, säger Ralf Edström.

De rutinerade experterna Bosse Pettersson och Ralf Edström är eniga om vilket motstånd Sverige borde hoppas på. 

– Det är Danmark eller Schweiz som gäller. De har vi störst möjlighet mot. När jag tänker efter tror jag Danmark skulle passa oss bäst. Jag har rätt dålig koll på Schweiz och det tror jag landslaget också har. De har gjort det väldigt bra, säger Ralf Edström. 

– Hur man än vrider och vänder på det så är Danmark en motståndare som jag tycker vi har största möjligheten mot. Vi har historien mot danskarna men jag vill inte kalla det en drömlottning, säger Bosse Pettersson. 

Bosse: "Finns hål i svenska laget"

Ralf Edström ger Sverige 55 procents chans att gå vidare mot Danmark och Schweiz och omvänd procentsats mot Italien och Kroatien. Bosse Pettersson ger Sverige mindre chans än så. Mardrömsmotståndaren, om vi får tro experterna, är Kroatien. 

– Jag gillar den fotbollen balkanländerna står för. De har Modric och Rakiitc som spelar på högsta nivå i respektive klubblag. Jag tycker Kroatien i dag är en mardrömsmotståndare. Drar vi Kroatienlotten drar vi en riktig nitlott, säger Bosse Pettersson. 

Bosse Pettersson ger Sveriges VM-kval i stort fyra getingar. Men nu börjar allvaret. 

– Janne Andersson har visat att han är en hantverkare och fått ihop laget bra. Tron på svensk fotboll är tillbaka och det gläds vi alla för. Men nu blir det cupspel och där kommer det bli svårare. Ska Janne Andersson kvittera ut det riktigt höga betyget krävs det att han sätter pricken över i:et nu.

– Det finns hål i det här svenska laget. Vi har ett mittfält som saknar konstruktivitet och nu kommer inte Mikael Lustig spela första matchen i ett playoff. Han har varit väldigt viktig för backlinjen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag