Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är viktigt för alla att ta ett stort ansvar”

Linda Sembrant.Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Det var ofta rörigt i Lettlands straffområde i den första EM-kvalmatchen.Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Flera nyckelspelare är skadade och en tuff samling väntar landslaget.

Linda Sembrant är ändå inte orolig inför matcherna mot Ungern och Slovakien.

– Vi är en trupp med mycket erfarenhet där folk känner sig trygga, säger mittbacken.

Under måndagseftermiddagen landade det svenska landslaget i Ungern inför EM-kvalmatchen på fredag. En som är glad över att vara på plats är Sveriges stöttespelare Linda Sembrant. 

– Vi har kommit till en otroligt fin plats och har bra förutsättningar. Vi kommer nog ha väldigt bra dagar här, säger Sembrant.

Elin Rubensson har fått hjärnskakning, Nilla Fischer är borta sedan tidigare och Caroline Seger är osäker till spel efter en vadskada. Hon har missat de senaste matcherna i allsvenskan. 

– Det är en del av allt och vi som är här jobbar på och tänker inte så mycket på det. Vi jobbar för att förbereda oss för matchen, säger Sembrant.

Mittbacken är inte besvärad över att både Seger och Fischer som är stora ledare på planen riskerar att saknas.

– Det är viktigt för alla att ta ett stort ansvar och det gör vi generellt väldigt bra. Det gäller att vi fortsätter med det och att alla individer fortsätter växa i det vi gör. 

Tar du mer ansvar i backlinjen när Nilla Fischer är borta?

– Nej jag spelar mitt spel och är som jag alltid är. Vi har en trupp med mycket erfarenhet där folk känner sig trygga. Det är bara att vara och spela som man är.

”Ska ha bra fart och rytm i passningsspelet”

När Peter Gerhardsson presenterade landslagstruppen inför kvalmatcherna mot Ungern på fredag och Slovakien nästa tisdag sa han att det skulle bli två helt annorlunda matcher än 4-1-segern mot Lettland som inledde kvalet. Sembrant håller med.

– Lettland stod otroligt lågt och det kommer bli en annan matchbild. Det gäller att visa från minut ett vilka som bestämmer. Vi måste göra en bra vecka och förbereda oss så bra som det bara går för att vara redo på fredag.

Vad vill ni utveckla i ert spel?

– Vi ska ha en bra fart och rytm i passningsspelet och få dem att förflytta sig så att vi kan komma åt ytor och komma igenom dem. Jag tror det kommer finnas mer ytor än mot Lettland så det gäller att komma till bra lägen och vara effektiva.

Linda Sembrant kvitterade till 1-1 mot Lettland.Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

”Min italienska är inte mycket att briljera med”

Den 32-åriga Linda Sembrant lämnade Montpellier och Frankrike efter fem år i somras och skrev på för storsatsande Juventus.

– Det har börjat bra, säger Sembrant.

– Vi har vunnit de två första ligamatcherna och det var viktigt. Jag har försökt komma in snabbt i hur laget spelar och vad tränaren vill ha ut av mig. Det har varit mycket nytt men samtidigt smidigt att komma in i det.

Hur är kvalitén på fotbollen?

– Det är svårt att säga så här tidigt men det har varit matcher där vi behövt vara väldigt bra för att vinna. Nu kommer det viktiga matcher mot lagen som legat högt i ligan länge och jag får ser vartefter när jag spelar hur motståndet och ligan är.

När Petronella Ekroth lämnade Juventus efter en säsong beskrev hon tillvaron i Turin som ett fängelse. Sembrant har bara en positiv känsla hittills.

– Nu har det inte gått så lång tid men det har känts bra och det är enkelt när många pratar engelska. Det har underlättat, för min italienska är inte mycket att briljera med i dagsläget.

Går du några kurser?

– Jag ska göra det. När jag kom till Frankrike kunde jag inte ett ord franska och det var kul att jag lärde mig ett språk även om det tog ett tag. Nu har jag med mig franskan och jag hoppas det kan hjälpa när det finns grammatiska likheter med italienska, säger Sembrant.

Sembrants Juventus förlorade första 16-delsfinalen i Champions League med 2-0 mot Barcelona.Foto: JOMA GARCIA / ACTIONPLUS / ICON SPORT BILDBYRÅN