Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är löjliga frågor och samma snack”

Marcus BergFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Berg i nickduell under matchen mot FäröarnaFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

TORSHAVN/STOCKHOLM. Mållös igen.

Men själv är Marcus Berg trött på snacket om hans poängtorka i landslaget.

– Vad ska jag säga? Det är löjligt. Det är löjliga frågor efter varje match och det blir samma snack efter varje match, säger Marcus Berg.

Marcus Berg har förbundskapten Janne Anderssons gjutna förtroende som en av två anfallare i landslaget.

Mot Färöarna på bortaplan lämnade Berg planen mållös.

– Det var en väntad match. Sätter man inte bollen precis på foten så åker den i väg. Det är tufft på konstgräs. Jag har inte spelat jättemycket men formen känns helt okej, säger Berg efteråt.

I TV4:s studio fick Berg kritik av experten Hasse Backe.

– Jag tror (Alexander) Isak startar mot Norge. Berg levererar ju inte. Inga assist eller är särskilt mycket med i speluppbyggnaden. Isak känns som förstavalet nu, sade Backe i sändningen.

”Det skiter jag i om jag ska vara ärlig”

Själv är Marcus Berg mäkta trött på snacket om att han inte skulle hålla för landslagsspel.

– Vad ska jag säga? Det är löjligt. Löjliga frågor efter varje match och det blir samma snacka efter varje match. Jag tycker jag gör mitt jobb och det känns bra, vad andra tycker är upp till dom, säger han.

Tycker du att folk inte ser jobbet du gör som inte renderar i mål?

– Nej, men det skiter jag väl i om jag ska vara ärlig. Jag är trött på snacket. Det finns en anledning till varför jag spelar. Det är inte så att jag är här på grund av något annat, utan för att jag är en av de bästa i Sverige på den här positionen. Det är inte så mycket annat att säga, konstaterar Berg.

Marcus Berg försvaras också av sin förbundskapten.

– Berg gör en jättebra match med tanke på hur vi ska spela fotboll, sedan gör han inget mål. Både han, jag och alla andra vill att han ska få göra mål, men om du tittar på hur han stänger ytor och så gör han en jättebra match, säger Janne Andersson.