Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

Dennerby: "Vi vill be alla fans om ursäkt"

Publicerad
Uppdaterad
STOCKHOLM/HELSINGFORS. Dagen efter praktfiaskot mot Norge höll det svenska landslagslaget presskonferens i Helsingfors.
Mycket fokus riktades - naturligtvis - på förbundskapten Thomas Dennerby.
- Vi vill be alla fans om ursäkt, förklarar han.
Sveriges EM-drömmar krossades ordentligt i går kväll när Norge blev för svåra i kvartsfinalen. Efteråt krävde 75 procent av SportExpressen.se:s läsare Thomas Dennerbys avgång.
- Klart att man får vara beredd på det i det här jobbet. I dag är en dag då man ska sitta rak i ryggen och titta alla i ögonen. Man ska ta sitt ansvar, säger Dennerby och deklarerar samtidigt att han inte har några planer på att avgå.
- Även om jag mår dåligt som person just nu så kommer jag att fortsätta som förbundskapten.
Han ville även passa på att be om ursäkt till alla som stöttat Sverige.
- Vi vill be alla fans om ursäkt, de som stöttat oss och trott på oss. Vi nådde inte en acceptabel nivå.

"Inget att skylla på"

Han fortsätter:
- Det finns inget att skylla på. Vi hade perfekta förberedelser men kunde inte prestera när det gällde som mest. Nu är det upp till oss att rannsaka varför det blev så här och det är en process som redan startat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag