Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dejan Kulusevski om succén i Tottenham

Dejan Kulusevski redo för play off mot Tjeckien.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PHILIP BRYAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PHILIP BRYAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Dejan Kulusevski gör succé i Tottenham. 

Där är han en del av ett tremannaanfall, en roll som skiljer sig från den han har i landslaget. 

– Det kan vara lite svårt men jag har gjort det förut, säger han inför playoff-matchen mot Tjeckien.

Dejan Kulusevski har bytt Juventus mot Tottenham och fått en flygande start i sin nya klubb. Han har fått stort förtroende från Antonio Conte som har startat honom i sju av nio matcher sedan flytten, till skillnad mot under Max Allegri där han inte fick mycket förtroende alls på slutet i Italien.

På onsdagens presskonferens berättar landslagsanfallaren om nycklarna bakom förvandlingen.

– I Juventus var det mycket som inte funkade, det var en tid som var väldigt frustrerande för mig. Men sen när jag kom till Tottenham så andades jag ny luft, jag kände direkt att det var bättre connection med tränarna, mycket bättre träningar utanför planen, min kropp kom tillbaka snabbt. De hjälpte mig mycket bra där så det gick på en vecka. 

Vad i träningarna är det som är bättre? 

– Kroppen mår mycket bättre, jag är i mycket bättre fysisk form. Jag gör mycket bra jobb i gymmet och jag kände direkt att min kropp förändrades och kom tillbaka, jag fick tillbaka min snabbhet. 

Han är dock noga med att påpeka att han haft bra perioder i Juventus också och pekar på förra säsongen som var hans första i klubben. Då spelade han nästan varje match.

”Det kan vara lite svårt”

Kontraktet med Tottenham är i grunden ett lån på ett och ett halvt år, men det finns en utköpsklausul inbakad. Brittiska medier har rapporterat om att den klausulen kan bli bindande om han spelar ett visst antal matcher och om klubben kvalificerar sig till Champions League nästa år. Men några diskussioner har inte förts med klubben än menar spelaren.

– Nej absolut inte, säger han samtidigt som han understryker:

– Jag trivs jättebra i Tottenham. Sedan dagen jag gick dit har fokus varit där och jag tänker inte på någonting annat. Jag vill bara vara där, må bra och spela min fotboll. 

Under Conte spelar han som en av tre spelare i anfallet, och i Janne Anderssons landslag är han del av ett tvåmannaanfall. 

Hur skiljer sig din roll i Tottenham och landslaget?

– Det är ganska stor skillnad faktiskt. Så som jag har spelat i Tottenham har jag sprungit mycket i djupled, här blir det inte samma roll även om jag kan göra det. Men det är klart att det inte är så liknande roller men jag kan spela som släpande också. Jag har gjort det bra här förut så det ska nog gå bra.

Är det någonting i att byta roll som är svårt?

– Det kan vara lite svårt men jag har gjort det förut så det är inte helt nytt. Jag är lugnt i landslaget och situationen och är bara glad att få spela. 

Janne om kriget i Ukraina

Så hanterar landslaget situationen i omvärlden.
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset