Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Debut i januari – nu byter han landslag

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dino Islamovic byter landslag – trots debuten för Sverige under januariturnén, det skriver Aftonbladet. 

26-åringen kommer hädanefter att spela för Montenegro.

– Jag vill spela landslagsfotboll och efter kontakten jag haft med Montenegro så vill jag vara en del av deras framtidsplaner, säger han till tidningen. 

Dino Islamovic bytte Östersund mot Rosenborg i januari. Nu byter han också Sverige mot Montenegro, trots att han så sent som i januari representerade Sverige under januariturnén. 

– Jag gör det för att det känns att tiden är rätt för mig. Jag vill spela landslagsfotboll och efter kontakten jag haft med Montenegro så vill jag vara en del av deras framtidsplaner med en ny generation, säger Islamovic till Aftonbladet

Förklarade beslutet för Janne Andersson

Enligt tidningen kommer anfallaren, som är född i Sverige men har rötter i Montenegro, att finnas med i den montenegrinska landslagstruppen i mars. Han vill inte kritisera landslagsledningen för något. 

– Jag vill tacka Janne för att han gav mig min debut för a-landslaget för Sverige och för att han var tydlig med att han ville ha kvar mig som en svensk landslagsman men jag känner som sagt att chanserna är större i Montenegro.

Under onsdagen blev det klart att Sverige genrepar mot Danmark inför sommarens EM. Matchen spelas på Bröndby stadion den 7 juni.