Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

De svarar på Pawels utspel: "Inte rädda"

Publicerad

LUBLIN. Efter Sveriges premiärmatch mot England i U21-EM gick Pawel Cibicki ut och pikade Polen genom att säga att de "nog är skrämda nu".

Polens förbundskapten Marcin Dorna svarar nu på utspelet.

– Vi är inte på något sätt rädda för någon, säger han på presskonferensen inför matchen.

Mycket handlar om Pawel Cibicki inför Sveriges match mot Polen i U21-EM. Cibicki närvarade vid söndagens svenska presskonferens, men hamnade i fokus även på den polska.

Efter premiärmatchen mot England, där Sverige fick med sig en poäng sade Cibicki att Sverige är favoriter i gruppen, och att Polen nog är skrämda. Någonting som Polens förbundskapten Marcin Dorna kommenterar på sin presskonferens inför matchen mot Sverige.

– Vi har respekt för alla motståndare i det här mästerskapet, men det betyder inte på något sätt att vi är rädd för någon, säger han. 

Polen känner till Cibickis kvaliteter väl, men har enligt Dorna ingen särskild plan för att stoppa just honom.

– Vi försöker att göra oss redo för hela laget och fokusera på det vi ska göra, men vi har så klart koll på de enskilda spelarna också, säger Dorna.

"Vi hade velat ha kvar honom"

Han medger också att han gärna hade sett att Pawel Cibicki hade fortsatt i det polska landslaget i stället för att spela för Sverige. 

– Ja, vi hade velat ha kvar honom. Men det var hans beslut att ta och han får ta vilket beslut han vill, nu fokuserar vi på spelarna vi har i truppen, säger Dorna. 

Polen, som förlorade sin öppningsmatch mot Slovakien med 2-1 är piskade att ta poäng mot Sverige.

– Vi var och är väl förberedda, men sport funkar på det sättet. Ibland vinner du, ibland förlorar du. Nu måste vi fokusera på morgondagens match, för det är den som är viktig nu.

Lagkaptenen Tomasz Kedziora, som även han närvarade vid presskonferensen säger att känslan inför matchen mot Sverige är god, trots premiärförlusten.

– Vi har analyserat den matchen och har tränat bra efter den. Vår känsla är bra och vi har haft stort publikstöd på träningen, säger han.

– Vi är väl förberedda och redo att visa det i morgon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag