Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De stöttar oss i vått och torrt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Två år har gått. 

Men nu får damlandslaget äntligen välkomna tillbaka publiken till Gamla Ullevi.

Då är alla 3 500 biljetter slutsålda.

– Jag kan inte minnas när vi spelade inför så många personer med landslaget, säger Anna Anvegård. 

Coronapandemin har inneburit en längre tid utan publik på idrottsevenemang. Men nu börjar arenorna åter öppnas för åskådare. 

När det landslaget spelar sin andra match i VM-kvalet på hemmaplan på Gamla Ullevi är det inför svenska fans. Senaste gången Blågult spelade med fans på läktarna var under EM-kvalet 2019. När landslaget säkrade platsen till nästa års Europamästerskap i England förra hösten var det utan fans på läktarna. 

Men nu kommer de alltså åter. 

3500 biljetter är sålda och med det även maxgränsen för vad som i nuläget är tillåtet att ta in på Gamla Ullevi med tanke på restriktionerna. 

– Det ska bli superkul att de kommer, jag kan inte minnas när vi spelade inför så många personer med landslaget. Vi ser verkligen jättemycket framemot det här, säger Anna Anvegård. 

Och hon får medhåll av Olivia Schough. 

– De svenska fansen har vi inte träffat på länge, så det känns jättekul.

– Jag fick en så jäkla skön känsla när jag kom in här, det känns längesen, säger hon om att kliva ut på gräset på Gamla Ullevi. 

”Stöttar oss i vått och torrt”

När Sverige inledde VM-kvalet i tisdags borta mot Slovakien fanns ett fåtal tillresta svenska fans. De fick i sin tur se Blågult vinna med 1–0 efter mål av Fridolina Rolfö. 

– Det betyder massor att de är på plats, våra fans i landslaget stöttar oss jättemycket i både vått och torrt, och nu efter OS har de blivit ännu fler, säger Schough.

Det ökande intresset för damlandslaget efter framgångarna under OS i Tokyo är också något som Anvegård märkt av. 

– Man har fått mycket meddelanden och nu när vi är i Göteborg märks det också, folk kommer fram och ber om autografer och vill ta bilder. Så det är bara jätteroligt, säger hon. 

SVERIGES LANDSKAMPER I HÖST

I kväll: Sverige-Georgien (VM-kval)

21 oktober: Irland-Sverige (VM-kval)

26 oktober: Skottland-Sverige (träningslandskamp)

25 november: Sverige-Finland (VM-kval)

30 november: Sverige-Slovakien (VM-kval)