Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De som missade fattade efteråt”

John Guidetti öppnade upp om sin tillvaro i Alaves under landslagsuppehållet.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

John Guidetti hoppade in – och med en stenhård nick fixade han 3-0-målet i segern mot Färöarna.

Han firade sedan genom att peka på sig och själv och skrika: ”Jag, jag, jag”.

– Jag minns inte vad jag gjorde, säger han.

– Men det var ju jag som gjorde målet.

John Guidetti har haft en tuff höst i spanska Alavés. Totalt har det bara blivit en match från start och fyra inhopp – och senaste spelmålet i klubblaget kom i april.

I fredagens landskamp mot Rumänien var han petad från matchtruppen men mot Färöarna var han tillbaka på bänken. I 65:e matchminuten kom han in på planen – och en kvart senare slog han till. Ett mål som var Guidettis andra i landslagströjan på ett drygt år, senast han slog till var i träningslandskampen mot Slovakien i oktober förra året.

– De två senaste landskamperna där jag har fått spela lite mer än 5-10 minuter har jag gjort mål, så det är klart att det känns skönt att man tar chansen när man får den. Det är inte mer än så. Jag vet vilka egenskaper jag besitter om jag får spela. Det är många som kritiserar och kanske inte kan hela historien, men när jag får spela brukar det gå bra. Det gjorde det i dag.

Var du besviken över att du inte fick starta?

– Nej, jag visste att det skulle vara så, jag är glad för den speltid jag fick. Jag fick ändå några minuter så det är otroligt skönt.

Guidetti nickade in Svanbergs hörna

Guidetti mötte Mattias Svanbergs hörna med en perfekt nick och fick se bollen gå i mål via ribban.

Han firade sedan med att skrikande springa mot publiken och peka på sig själv.

— Jag minns inte vad jag gjorde, säger Guidetti.

Du pekade på dig själv och sa ”jag, jag, jag”.

– Ja, men det var ju jag som gjorde målet, de som missade målet fattade efter. Jag ville bara upplysa alla som kanske blundade eller blinkade när det hände. Man kände sig några kilo lättare. Kul också med alla som ger kärlek. Alltifrån Alex (Isak) till alla mina kompisar som inte spelar och så där, de ser mig varje dag i träning, alla kom till mig och sa att ”du är den som förtjänar det här mest”. De vet de egenskaper jag besitter och den fotbollsspelaren jag är. De kan mig och känner mig. När jag väl får chansen att spela lite längre än 10 minuter är jag glad att få bevisa det. Det är så klart otroligt tacksamt. Inte minst min vackra familj, Sanna och barnen. Det är inte alltid lätt. Det här är för dem.

Från läktarplats ekade samtidigt ramsorna om John Guidetti under matchen.

– Jag är born and raised in Stockholm och har en otrolig kärlek för den här staden och en otrolig kärlek för Sverige. De som tycker mindre eller mer bra om mig vet att jag alltid har blött för det här emblemet är nere och alltid har stått upp och försökt göra mitt absolut bästa för den här flaggan. Ur den aspekten är det svårt att kritisera mig, att jag inte gör allt, säger han.

– Jag tror att folk vet att jag älskar det här landet och den här staden och det är så klart otroligt kul att man fortfarande är uppskattad. Då får man betala tillbaka.

Guidetti: ”De kollade säker inte”

Kan de här målen betyda något för dig i klubblaget?

– Det får du fråga dem. De kollade säkert inte ens. Jag vet inte.

Är det så?

– Jag var på planen, de var hemma. Jag vet inte. De kanske visade den på spansk tv. Det tror jag inte.

Vad betyder det för dig framåt?

– Nej men man tar med sig det. Andra landskampen i år där jag får spela mer och jag gör mål i båda. Det var skönt. Det var skönt. Det är så fotboll är. Det vänds på en femöring. Det är en hörna, en nick, ett mål senare. Var jag samma fotbollsspelare för 25 minuter sen? Ja det var jag förmodligen. Känns det bättre nu? Det är klart det gör. Det är det som är så underbart med den här sporten. När du får lite medvind. Jag tycker att jag har seglat i motvind ett tag, det är dags att det vänder nu. Men sen gnuggar vi säkert bänk mot Eibar på löradag.  Man får njuta i kväll och pussa familjen, och så får man jobba rumpmusklerna på lördag igen.

Muamer Tankovic om framtiden

Enligt uppgifter är Bajen-stjärnan aktuell för en flytt till Genoa efter nyår. Här kommenterar han uppgifterna.