Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danielsons succé under återkomsten

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en påtvingad frånvaro från landslaget var Marcus Danielson tillbaka i mittlåset.

Och det med besked – mot Kroatien svarade mittbacken för en nästintill fläckfri insats och stärkte sina aktier betydligt i kampen om platsen bredvid Victor Lindelöf. 

– Det är egentligen Janne och Peter som ska svara på den frågan, säger Danielson själv i frågan.

90 minuter mot Danmark i sin första landslagssamling för året. 

Det blev 90 nya mot Kroatien, ett mål och i övrigt en nästintill fläckfri insats för Marcus Danielson som tillbringat ett minst sagt speciellt 2020 i Kina.

– Jag vet inte om jag kände mig överraskad över att starta. Det kändes bra mot Danmark och fick beskedet i går på träningen. Då var det bara att gå ut och prestera i dag också. 

Utom det olyckliga självmålet i slutet av matchen visade Marcus Danielson stor klass, pondus och attityd när han gång på gång avväpnade Kroatiens anfallsförsök. Ivan Perisic blev så pass frustrerad att han rev ner mittbacken vid upprepade tillfällen. 

”Gjorde en bra insats”

På frågan om han själv anser sig ha stärkt sina aktier i diskussionen kring platsen bredvid Victor Lindelöf svarar Danielson:

– Det är Janne och Peter som ska svara på den frågan, men jag känner att jag är nöjd med de prestationer jag gjort. Sen är konkurrensen hård, så vi får se hur långt det räcker. Självklart betyder det mycket att få göra sådana här insatser nu, jag missade båda samlingarna tidigare i år så för mig är det här en viktig samling för att kunna visa jag vill vara med och konkurrera om en plats i EM.

Peter Wettergren om Danielsons insats: 

– Han gjorde en väldigt bra insats. Sedan är det en konkurrenssituation naturligtvis och Filip Helander har också gjort det väldigt bra när han spelat. Den frågan ska du ställa till Janne (Andersson) egentligen när han kommer tillbaka men Marcus är en av dem som konkurrerar om den platsen. Det visade han absolut i dag, sa Wettergren på presskonferensen efter segern.