Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danielson tar plats i Sveriges startelva

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marcus Danielson togs ut i landslagstruppen som reserv. 

Men nu uppger Aftonbladet att Djurgårdens back går direkt in i startelvan i EM-kvalmötet med Malta. 

Marcus Danielsons namn har varit aktuellt i samband med de senaste uttagningarna till landslagets EM-kval. Djurgårdens succéspelare togs inte ut i truppen som skulle möta Färöarna och Norge, men kom in som reserv inför matcherna mot Malta och Spanien efter att Pontus Jansson skadat sig. 

– Jag var självklart glad över att få beskedet. Det märktes i kroppen att det var något speciellt som hade hänt. Jag är grymt stolt över att vara här, sa Danielson efter uttagningen. 

Nu skriver Aftonbladet att Danielson får chansen från start i lördagens möte med Malta.

Aftonbladet skriver även att Alexander Isak utelämnas från startelvan, och att Robin Quaison och Marcus Berg tar plats på topp. Danielsons debut och Isaks frånvaro är det enda som skiljer startelvan jämfört med hur det såg ut mot Norge senast. 

Victor Nilsson Lindelöf står över

Victor Nilsson Lindelöf gick av Manchester Uniteds Europa League-match mot AZ Alkmaar skadad förra torsdagen, och uppgavs behöva runt en veckas vila för att återhämta sig.

– Jag tror att det kan vara farligt att vila spelare, att vara översmart. För motståndarna i dag är så pass bra, gör man inte saker rätt och går in till hundra procent är risken stor att man inte gör det fullt ut och inte vinner matcherna. Generellt sett är jag emot att vila spelare på det sättet, sa förbundskaptenen Janne Andersson under fredagens presskonferens. 

SÅ UPPGES SVERIGE STARTA

Robin Olsen

---

Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson

---

Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg

---

Robin Quaison, Marcus Berg