Foto: Joel MarklundFoto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Niklas Larsson / BildbyrånFoto: Niklas Larsson / Bildbyrån
 Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Daniel Nannskog: "Det var skitsnack"

Publicerad

ABU DHABI. Daniel Nannskog var med på två januariturnéer efter succén i Stabaek.

Han stod också för ett av de mer omtalade uttalandena - efter att han gjort mål med en ädel kroppsdel.

- Jag sa något i stil med att jag slog in bollen med penisen. Vissa ville göra en stor grej av det men det var ju rent skitsnack att jag inte skulle ha kommit med i A-landslaget på grund av det uttalandet, säger han.

Januariturnéerna har bjudit på många klassiska fynd genom åren.

Mikael Nilsson, Rasmus Elm, Emir Bajrami, Emil Forsberg och Nabil Bahoui är bara några av spelarna som efter bra insatser på Vinterturnéerna slagit sig in i riktiga A-landslaget.

Utöver det har landslagslägren i januari bjudit på många klassiska citat, händelser och några överraskande uttagningar.

Ta bara 2006 i Riyadh och Abu Dhabi när den assisterande förbundskaptenen Roland Andersson skapade rabalder när han inte alls tyckte det var konstigt att saudierna stoppade kvinnor från att se matchen på plats mot Saudiarabien.

Blickar vi tillbaka på överraskande uttagningar lär nog Mikael Dahlbergs medverkan 2009 toppa den kategorin.

"Sa att jag slog in den med penisen"

Anfallaren hade efter en tung period fått gått ner och spelat mittback i Djurgården stora delar av säsongen. Ändå kom han med som anfallare i Lagerbäcks trupp.

Men frågan är om inte Daniel Nannskog stått för den största klassikern då han gjorde mål med en ädel kroppsdel under Sydamerikaturnén 2007.

Hans citat efter debuten och målet mot Ecuador väckte i alla fall stor uppmärksamhet.

- Det var min landslagsdebut och det var Rade Prica som slog in en boll som jag satte. Hur vet jag inte riktigt, säger Nannskog som numera är expert för SVT.

- Jag tror jag sa något i stil med att jag slog in bollen med penisen. Jag brydde mig inte alls om det och gjorde ingen stor grej av det. Men det skrevs ju om uttalandet. Vissa ville sedan få det till att uttalandet skulle ha gjort så att Lars Lagerbäck inte tog ut mig något mer i A-landslaget.

"Skitsnack"

- Men det har jag kollat med Lasse i efterhand och det var rent skitsnack. Dessutom blev jag uttagen efter det, säger Nannskog.

Om vi tittar generellt på vinterturnéerna menar många att de är meningslösa. Vad tycker du?

- Väldigt nyttiga skulle jag vilja säga. Man får en bra bild om vad A-landslaget handlar om. Man får en förståelse för hur det är att var i ett landslag och man får också en uppfattning om hur förbundskaptenen ser på fotboll och vad som krävs av en framöver.

Daniel Nannskog gjorde avtryck och mål under sina båda turnéer. Trots det blev det aldrig någon ordinarie landslagsplats. Men det berodde mer på den hårda konkurrensen.

- I mitt fall var det ju extra svårt eftersom Sverige då hade Zlatan, Henke och Johan Elmander som var riktigt bra då. Men jag var hyfsat nära det kände man när man var med.

- Sedan kände jag också en jäkla stolthet över att vara med i ett A-landslag och att man fick bära den svenska landslagströjan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag