Dagisbarnens klock- rena svar till Zlatan

Foto: Francois Mori / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Instagram.

Zlatan Ibrahimovic stötte på en grupp förskolebarn på väg till träningen under landslagssamlingen.

Men när stjärnan frågade om de ville följa med i landslagets buss fick han nobben.

– Nej, vi ska till lekparken, ska ett av barnen ha svarat enligt landslagets Instagram.

Dessutom svarade landslagsstjärnan på frågan om han ska flytta till Manchester United.

Svenska fotbollslandslaget är på plats i Stockholm för att ladda upp inför sommarens EM i Frankrike. Den kanske allra största stjärnan är naturligtvis Zlatan Ibrahimovic - men alla verkar inte vara jätteimponerade av den svenske lagkaptenen.

På en bild som landslaget har lagt upp på Instagram syns nämligen Zlatan tillsammans med en grupp förskolebarn - men åtminstone ett av barnen verkar inte ha brytt sig så mycket om landslagssamlingen.

"Nej - vi ska till lekparken"

Intill bilden berättar landslaget om en konversation mellan Zlatan och barnet, som hellre leker än umgås med landslagsstjärnorna.

– Ska ni med i bussen, ska Zlatan ha frågan barnen som han mötte utanför hotellet.

Men barnet var inte så intresserat.

– Nej, vi ska till lekparken, svarar barnet.

Trots det verkar mötet ha varit uppskattat.

"Feststämning på förskolan Lär", kommenterar förskolechefen intill bilden.

Bodell: "De nobbade Zlatans erbjudande"

Enligt Niklas Bodell, kommunikationschef för landslaget, var det inte ett planerat möte utan barnen råkade bara se spelarbussen på väg till lekparken och då stannade de till.

– Spelarna var på väg att lämna hotellet för att hoppa in i bussen och åka till träningen. Och då stannade Zlatan vid dem och underhöll dem. Både han och ungarna tyckte att det var fantastiskt roligt naturligtvis, säger Bodell.

– Jag har fått höra att han stod i säkert tio minuter och skojade och snackade med dem. Bland annat ställde han frågan, på skoj, om de skulle med i bussen till träningen. Men så svarade ett av barnen: "Nej, vi ska till lekparken i Humlegården". Så de nobbade Zlatans erbjudande om att få åka med i bussen.

Och det kanske var bra - eftersom Bodell är tveksam till att det hade funnits plats för barnen i bussen.

– De hade fått stå emellan sätena kanske, det är ju inte så barnsäkert så det hade inte varit en så bra lösning, säger Bodell.

"Är i extas allihopa"

Förskolläraren Agnes Jörnung var med barnen när de träffade Zlatan, och berättar hur det gick till.

– Vi är på en förskola ganska nära och jag vet ju att landslaget brukar bo när de är här. Och vi skulle till Humlegården och så såg vi bussen, så då sa jag att vi måste gå dit och kolla om vi ser någon, säger hon.

– Då träffade vi Erik Hamrén och pratade lite med honom, och så sa han att "titta in i fönstret där, där sitter Zlatan". Så vi kikade in och där satt Zlatan och alla barn stod uppradade och tittade. Då vände sig Zlatan om och vinkade lite och sen kom han ut och pratade med oss.

Och barnen hade full koll på vem Zlatan är.

– Jätteroligt. Vi pratar mycket om fotboll i vår grupp sen innan, så de har ju koll på Zlatan. Och när han kommer ut när så ställe de ju tusen frågor och Zlatan tar sig verkligen tid att svara. Så jag tror att vi stod där i 10-15 minuter och pratade.

– Jag frågade faktiskt om han var på väg att flytta till Manchester United. Då svarade han att "det är hemligt", berättar Agnes Jörnung.

Och träffen med stjärnan gjorde intryck på hela förskolegruppen.

– Nu efteråt har de sjungit på Frans Zlatan-sång nonstop. Så vi är i extas allihopa, säger hon.