Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då kör jag så länge det går”

Viktor ClaessonFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sverige får klara sig utan Albin EkdalFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sverige står inför en avgörande Nations League-match mot Frankrike. 

Då tvingas de klara sig utan Albin Ekdal samtidigt som Viktor Claesson inte är redo för 90 minuter.

– Om jag startar så kör jag så länge det går, säger Claesson på söndagen.

Sverige kommer att behöva klara sig utan avstängde Albin Ekdal i den kommande Nations League-matchen mot Frankrike, men Kristoffer Olsson är inte orolig över att hans partner på innermittfältet saknas.

– Det är klart att vi har spelat mycket ihop, man har en viss kemi och han har gjort det bra. Vi har visat tidigare att vi kan ersätta skadade och avstängda spelare, men det är surt så klart, säger han om Albin Ekdal och fortsätter: 

– Jag tror inte att det påverkar jättemycket om någon är borta, vi har en trygghet i att andra kan komma in och göra det bra. Det blir inte kaos för att någon är borta.

Victor Claesson, som sedan förra samlingen är tillbaka i landslaget efter skadan i juni förra året, ersatte Dejan Kulusevski i den senaste matchen. Men han är fortfarande inte redo för 90 minuter berättar han på söndagen. 

– Jag har inte spelat jättemycket sedan förra samlingen och jag hade ett snack med Janne inför att jag inte skulle spela så mycket. Jag är kanske inte redo för 90 minuter men om jag startar så kör jag så länge det går, säger han. 

”Bådar gott för framtiden”

Samtidigt hyllade både Kristoffer Olsson och Viktor Claesson det offensiva spelet som Sverige hade mot Kroatien, där både Dejan Kulusevski, som spelade bredvid Marcus Berg i anfallet, och Emil Forsberg rörde sig över ganska fria ytor.

– De båda är sådana spelare som ska flyta runt lite. Dejan är ingen klassisk forward så, och Forsberg är ingen spelare som ska hålla bredd. De hittade ett bra samarbete och det kändes bra, säger Kristoffer Olsson och fortsätter: 

– De är bra spelare och lätta att spela med. De har den där individuella skickligheten och gillar det där kombinationsspelet framåt. Det bådar gott inför framtiden. 

Sverige möter Frankrike borta på Stade de France på tisdag klockan 20.45.