Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Då är det något som inte har gått rätt till"

Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

MILANO/STOCKHOLM. Italien fick inget varmt välkomnande till Stockholm av de svenska landslagsspelarna under det första playoff-mötet. Väl hemma i Italien igen luftade förbundskapten Ventura sin frustration över det hårda spelet. 

– Om en av våra spelare (Bonucci, reds. anm.) tvingas spela matchen i morgon med en specialmask så är det något som inte gått rätt till, säger Ventura. 

Redan efter några sekunder sänkte Ola Toivonen Italiens försvarsstjärna Leonardo Bonucci med en armbåge över näsan. Bonucci blev liggande med blödande näsa och efter matchen var han frustrerad över svenskarnas hårda spel och domarens insats. 

– Jag bröt näsan efter 30 sekunder, det finns inte så mycket att säga. Toivonen borde ha visats ut, säger Bonucci till Sky enligt DiMarzio.


LÄS MER: Ilskan i natt: "Han skulle visats ut"

Ventura: "Det var överdrivet"

Nu befinner sig både det italienska och det svenska landslaget i Italien för att förbereda sig inför omgång två i rysarmötet. Sverige har tagit med sig ett bra resultat för att nå VM i och med 1-0-segern på hemmaplan. 

Men Italiens förbundskapten Giampiero Ventura tycks inte riktigt ha släppt det hårda spelet i första matchen.

– Jag har hållit på med fotboll i många år, jag vet hur den här sporten fungerar. Ibland är det tufft men just i den här matchen måste jag säga att det var överdrivet och jag tycker fortfarande att domaren hade kunnat hantera det bättre. Jag menar om en av våra spelare (Bonucci) tvingas spela matchen i morgon med en specialmask så är det något som inte gått rätt till, säger Ventura.

Italiens förbundskapten: "Vi måste vara tuffare"

Inför returmötet vill förbundskaptenen se ett hårdare Italien. 

– Vad det gäller vår inställning så pratade vi faktiskt om det direkt efter matchen i omklädningsrummet, att vi förlorade många dueller. Vi måste vara tuffare. Men jag är samtidigt övertygad om att båda lagen kommer fokusera på att spela fotboll i morgon, och då måste man vara korrekt både vad det gäller filmningar och överdrivet hårt spel.

Rent taktiskt vill Giampiero Ventura inte avslöja för mycket, men det kommer bli förändringar.

– Ja, någon ändring blir det men jag kan inte säga vad. Det viktigaste i morgon är dock att allt stämmer. Taktiken, passionen och inställningen.


LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen.