Pawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNPawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNPawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pawel Cibicki. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Håkan Ericson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNHåkan Ericson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Håkan Ericson. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Cibicki: "Jag tycker att det är fel beslut"

Publicerad

LUBLIN. Svenska fotbollförbundet valde att inte förlänga Håkan Ericsons kontrakt. 

Pawel Cibicki är kritisk till beslutet. 

– Enligt mig är det fel beslut. Håkans resultat talar för sig själva, säger anfallaren. 

Sverige tog ett överraskande EM-guld i Tjeckien för två år sedan där förbundskaptenen Håkan Ericson hyllades som mannen bakom bragden. Men i mitten av december förra året meddelade Svenska fotbollförbundet att Ericson inte får förlängt kontrakt. 

 

LÄS ÄVEN: Matchguide inför Sverige-Polen.

Nilsson tar över 

Han slutar därmed efter U21-EM i Polen. Samtidigt står det klart att U21-landslagets nye förbundskapten är Roland Nilsson. 

– Jag fick beskedet av förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Man ska vara försiktig med att beskriva känslor just nu men jag är besviken och känner en tomhet, sa  Ericson, efter att han tvingats bort. 

Ett felbeslut 

Pawel Cibiki, anfallare i det blågula U21-landslaget, är kritisk till beslutet.

– De som har tagit det beslutet ska svara på varför inte Håkan ska vara kvar men frågar du mig tycker jag  att det är ett felbeslut. Håkans resultat talar för sig själva. 

– Han har gjort något som ingen annan i svensk fotboll har gjort. Och vi har fått en bra start här nere med och förhoppningsvis kan vi gå långt. 

"Marknadsvärdet ökar"

Ericson själv menar att han inte reflekterat speciellt mycket över att han slutar som förbundskapten när Sveriges EM-slutspel är över. 

– Inget jag tänker på just nu så där. Men det skulle vara kul att få vara med de här killarna några veckor till för vi är ett härligt gäng. Sedan är det väl för mig som för spelarna att gör vi det bra så ökar marknadsvärdet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag