Sandro Pocheschi. Foto: Skärmdump Youtube.Sandro Pocheschi. Foto: Skärmdump Youtube.
Sandro Pocheschi.  Foto: Skärmdump Youtube.
Svenska landslaget under matchen mot Italien. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNSvenska landslaget under matchen mot Italien. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Svenska landslaget under matchen mot Italien.  Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Brutala sågningen av Sverige i Italien

Publicerad

Efter Italiens 0-1-förlust mot Sverige rann bägaren över för Ternanas tränare Sandro Pocheschi. 

På presskonferensen inför Ternanas möte mot Novara gick han till vildsint attack mot såväl Italien som Sverige. 

– Om vi hade ställt upp med ett Serie C-lag mot Sverige hade vi vunnit, säger han enligt Football-Italia. 

Italien hade hoppats på en bekväm resa mot VM i Ryssland. Men "Gli Azzurri" är i brygga efter det första mötet mot Sverige. På Friends arena stod Janne Anderssons manskap för en stark insats och besegrade Italien med 1-0 efter mål från inhoppande Jakob Johansson. 

Efter matchen var många italienare besvikna, men valde att vara optimistiska och menade att de definitivt kan vända underläge till seger på San Siro på måndag. 

Serie B-laget Ternanas tränare, Sandro Pocheschi, är dock av en annan åsikt. 

Pocheschis attack mot Italiens insats

På lördagen höll han en presskonferens inför hans lags möte med Novara på söndag. Men i stället för att prata om den väntade matchen gick 54-åriga Pocheschi till attack mot både det svenska och det italienska landslaget. 

– Italiensk fotboll är slut. Vi är på väg ut ur VM eftersom vi är rädda - och du kan inte spela med rädsla. Om jag ser mitt lag spela med rädsla så avgår jag och låter någon modigare ta mitt jobb. För om det är så, då måste det vara mitt fel att de i laget är rädda när de spelar, säger han enligt Football-Italia.

Pocheschi sågar de svenska spelarna

Och att de italienska spelarna är rädda mot Sverige, det förstår inte Pocheschi, som inte ger mycket för kvalitén på de svenska spelarna. 

– Om vi hade ställt upp med ett Serie C-lag mot Sverige hade vi vunnit. För det här svenska laget är på samma nivå som ett lag i tredjedivisionen. 

– Italien måste nu förbereda sig inför måndagens match med tanken att vi kan missa VM. Det är skamligt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag