Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bosnien jagar ännu en svensk stortalang

Hadzikadunic under en match med sitt Rostov.Foto: TASS / YEGOR ALEYEV/TASS/SIPA USA SIPA USA
Dennis Hadzikadunic inför en match med det svenska U21-landslaget.Foto: Bildbyrån
Bosniens landslag är också ute efter MFF:s Anel Ahmedhodzic.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Bosnien och Hercegovina har tidigare försökt locka över Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic till landslaget.

Nu kan SportExpressen avslöja att man även jobbar hårt för att säkra upp Rostovs 22-årige mittback Dennis Hadzikadunic, 22.

– Det är kul och ett kvitto på att jag har gjort det bra, säger Hadzikadunic.

En av sommarens stora följetonger har varit landslagsjakten på Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic som har möjligheten att representera både det svenska och bosniska landslaget. Men det bosniska fotbollförbundet har inte bara intensifierat jakten på 21-årige Ahmedhodzic.

Vill säkra Rostovs mittback

Enligt uppgifter till SportExpressen jobbar Bosnien och Hercegovina även hårt på att säkra upp Rostovs mittback Dennis Hadzikadunic, 22, - som tidigare spelat i MFF.

– Det är kul och ett kvitto på att jag har gjort det bra. Men allt sådant får ni ta med min agent. Jag fokuserar bara på att spela fotboll, säger Hadzikadunic till SportExpressen.

Det bosniska förbundets sportchef Zvjezdan Misimovic har haft flera samtal med mittbacken den senaste tiden om landslagsspel. Hadzikadunic har dock ännu inte bestämt sig.

Spelarens agent Blash Hosseini till SportExpressen.

– Det stämmer att Bosnien har hört av sig till oss men det är inget vi tänker på just nu. Dennis känner självklart en stor kärlek till Bosnien, då hans föräldrar kommer därifrån. 

”Haft en fantastisk säsong”

Hosseini fortsätter:

– Samtidigt har han representerat Sverige från P15 upp till U21-landslaget. Det viktigaste för Dennis just nu är att prestera bra i Rostov. Han har haft en fantastisk säsong, sedan kommer allt annat att komma, säger han.

Hadzikadunic har fått stort förtroende den här säsongen och totalt spelat 17 matcher för klubben i ryska ligan där han gjort ett mål. Mittbacken har gjort sju matcher för det svenska U21-landslaget.

Hadzikadunic är född i Malmö och har tidigare i karriären spelat för Malmö FF och även varit utlånad till Trelleborgs FF innan han sommaren 2018 värvades av Rostov där han skrev på ett femårskontrakt.