Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bomben: Är nära flytt till engelska klubben

Poya Asbaghi nära Barnsley i The Championship.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Asbaghi tar med sig sin tidigare kollega från IFK Göteborg Ferran Sibila.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

SEVILLA. Poya Asbaghi är nära ett nytt jobb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är engelska Barnsley på väg att göra klart med U21-landslagets förbundskapten som ny tränare. 

Faller de sista detaljerna på plats väntas allt bli officiellt i nästa vecka – och han lämnar i så fall jobbet som förbundskapten.

Det var i november förra året som Poya Asbaghi utsågs till ny förbundskapten för svenska U21-landslaget. Då hade det gått knappa tre månader sedan han fick sparken från IFK Göteborg, som valde att ersätta Poya med Roland Nilsson, som även han senare fick sparken från klubben och ersattes av Mikael Stahre. 

– Det ska bli jäkligt kul. Otroligt spännande måste jag säga. Dessutom en väldigt stor ära för mig att få komma in och jobba med dom största talangerna i svensk fotboll, sa Asbaghi i ett pressmeddelande när han presenterades. 

Kan bli officiellt snart

Men sejouren hos svenska fotbollförbundet ser ut att bli kort. Enligt SportExpressens uppgifter är Asbaghi bara detaljer från att bli klar som ny tränare för Barnsley FC i engelska The Championship. Klubben sparkade nyligen tränaren Markus Schopp efter att man förlorat sju matcher i rad. 

Efter det har laget vunnit en match och förlorat en med assisterande tränaren som tillfällig lösning. Samtidigt har jakten på en ersättare till Schopp pågått. Och nu kan SportExpressen alltså avslöja att U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi är nära att bli klar som ny tränare för klubben. Asbaghi var också högaktuell för Barnsley i somras så klubben känner väl till honom sedan tidigare.

Tar med sig Ferran Sibila

Han kommer, om allt blir klart, även att ta med sig sin tidigare assisterande tränare i IFK Göteborg, Ferran Sibila, till klubben. Barnsley har enligt vad SportExpressen erfar varit i kontakt med svenska fotbollförbundet och kommer också att köpa loss Asbagi från Svff om parterna lyckas komma överens. Kopplingen till Sverige finns också i klubben då Khaled El-Ahmad, tidigare chefsscout i Djurgården och senast rekryteringsansvarig för New York City FC i City Football Group, nyligen anställdes som vd för just Barnsley.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset