Jakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNJakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNJakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jakob Johanssons korsband är av. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Blytunga beskedet – efter otäcka bilderna

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Sverige tog sig mirakulöst till VM i går kväll.

Dagen efter bragden mot Italien höll Janne Andersson presskonferens.

Då lämnade han besked om Jakob Johanssons skada.

– Han drog främre korsbandet, säger förbundskaptenen.

Sverige stod för en makalös bragd i Milano i går kväll borta mot Italien. Sverige tog sig vidare till VM efter 0-0 (1-0 sammanlagt). Men avancemanget lämnade en bitter eftersmak.

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Mittfältaren Jakob Johansson ådrog sig en knäskada i den första halvleken och tvingades bryta ödesmatchen, då han ersattes av Gustav Svensson. 

Lämnade besked

På tisdagsförmiddagen lämnade förbundskapten Janne Andersson ett besked. Jakob Johansson har drabbats av en allvarlig knäskada - det främre korsbandet är av.

–  Vi börjar med något tråkigt. Det är gällande Jakob Johansson. Han drog främre korsbandet. Han är borta ett tag, meddelar Janne Andersson.

– Det jättetråkigt för Jakob. Vid maten tog vi en gemensam skål för den gode Jakob. Det är väldigt tråkigt för Jakob, jag lider med honom.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

Är Jakob borta från VM?

– Man brukar säga 6 månader. Det kan gå snabbare. Så det ska man nog inte utgå ifrån. Men det blir lite snålt, det är inga stora marginaler. Om ett halvår är vi framme i mitten på maj. Jag hoppas på en snabb rehabilitering. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag