Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Surt – det är otroligt ledsamt och irriterande”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ZAGREB/STOCKHOLM. Sverige var på väg mot oavgjort. 

Då gick Pontus Jansson bort sig i försvaret och Kroatien kunde sätta 2-1 i den 84:e matchminuten. 

– Otroligt ledsamt och irriterande. Det är en boll jag måste lösa, säger Jansson. 

Det vankades en viktig match i Uefa Nations League när Sverige åkte till Zagreb för att ta sig an Kroatien, som så sent som 2018, spelade VM-final. Båda lagen stod på noll poäng inför matchen efter att ha förlorat de två inledande gruppspelsmatcherna. 

I den 32:a matchminuten stod Alexander Isak för en svag passning till Mikael Lustig. Kroatien vände spelet och Ivan Persic hittade fram till Nikola Vlasic som placerade in ledningsmålet. 

Blågult kom ut till den andra halvleken som ett helt annat lag. I den 65:e matchminuten fick Sverige till ett anfall på högerkanten. Mikael Lustig hittade fram till Emil Forsberg. Väl där trodde de flesta att mittfältaren går på avslut, men Forsberg hittade en fristående Marcus Berg i bortre stolpe. Anfallaren fick bollen, och från nära håll kunde peta in kvitteringen. 

Berg kvitterade

I den 65:e matchminuten fick Sverige till ett anfall på högerkanten. Mikael Lustig hittade fram till Emil Forsberg. Väl där trodde de flesta att mittfältaren skulle gå på avslut, men Forsberg hittade en fristående Marcus Berg i bortre stolpe som kunde enkelt peta in kvitteringen. 

Sverige hade ett par heta målchanser men lyckades aldrig sätta dit den. I stället kontrade hemmalaget och Ivan Persic hamnade i en duell med Pontus Jansson. Den svenske mittbacken gick bort sig och Persic hittade fram till Andrej Kramaric som enkelt satte 2-1. Resultatet stod sig och innebar att Sverige ligger alltjämt sist i gruppen. 

– Vi var inte nöjda i paus, men vi hade ett bra snack i paus och tog tag i det i andra halvlek. Då är det vi för hela slanten. I efterhand är det otroligt surt och vi har tre raka förluster. 

– Det är otroligt ledsamt och irriterande. Det är en boll jag måste lösa. Jag räcker upp handen och säger att det är mitt fel. Normalt sett gör jag det bättre. Ett slumpmål. Jag tar på mig det till hundraprocent, säger Jansson. 

Forsberg: ”För jävligt”

Emil Forsberg, som stod för en drömassist, var givetvis besviken efter matchen. 

– Det känns för jävligt. Första halvleken vet jag inte vad vi gör, vi har ingenting att komma med. Det är passivt, dåligt, naivt. Men sedan gör vi 1-1 och spelar rätt bra, men de får in ett skitmål, säger Forsberg. 

– Det positiva för laget var den andra halvleken. För då spelar vi bra och kör över dem. Men det får inte ske först i den andra halvleken. Vi måste vara med från början. Vi är jävligt bra när vi spelar så som vi gjorde i andra halvleken. Det handlar om mentaliteten. Vi vill känna på dem och så. Vi snackade om det efter första 45, att sånt inte får hända. Det är positivt att vi tänker så, men nu gäller det att skifta fokus till Portugal-matchen, säger Dejan Kulusevski.