Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blomqvist om kritiserade matchen: ”Var så där…”

Rebecka Blomqvist.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Blomqvist fick hoppa in när Sverige vann med 6-1 mot Österrike.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hon slog till för Wolfsburg i sin debut mot Potsdam.
Foto: Viaplay

Rebecka Blomqvist kämpar för en startplats i sommarens OS.

Samtidigt ska hon också slå sig in i Wolfsburg – där tiden inleddes på ett minst sagt kaotiskt sätt.

Hon gjorde mål direkt i snöfallet mot Potsdam.

– Det var så där... Det var inte de bästa förutsättningarna och så här i efterhand är jag bara glad att vi vann, säger Blomqvist.

Det svenska damlandslaget är på läger på Malta och inledde lägret med att besegra Österrike. Rebecka Blomqvist fick spela en kvart i 6-1-krossen och den nyblivna Wolfsburg-spelaren hoppas få mer speltid mot Malta under tisdagen.

– Peter (Gerhardsson, förbundskapten) valde att spela så i matchen och ville se spelare på lite olika positioner. Det är klart att man själv alltid vill spela också men det är bara spännande att vi har många spelare som kan spela på olika positioner, säger Rebecka Blomqvist.

Blomqvist, som gjort fyra a-landskamper i karriären, hoppade in på kanten mot Österrike men konkurrerar också om anfallspositionen där Lina Hurtig tog plats i den senaste matchen.

– Jag trivs på båda positionerna. Jag har spelat lite mer som ”nummer nio” men sist spelade jag på kanten och kände att jag trivdes där också. Jag kommer in i det mer och mer för varje match och träning jag får, säger Blomqvist.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Malta?

– Det är ett annat motstånd än vad Österrike är. Vi har pratat om hur vi ska straffa dem och vad vi ska se upp med och så där. Vi hoppas att vi kan utnyttja det på ett bra sätt.

Blomqvist om första tiden i Wolfsburg

Den 23-åriga Rebecka Blomqvist har annars haft en hektisk vinter. Först säkrades hennes första SM-guld med Göteborg FC innan hon själv gick över till den tyska storklubben Wolfsburg samtidigt som Göteborg FC gick över till BK Häcken.

Blomqvist fick följa kaoset i Göteborg på distans.

– Som många andra följde jag det på avstånd och pratade också en del med tjejerna. Jag kände att jag led med dem som fick gå igenom det. Men jag är glad att det har löst sig på ett bra sätt och att de får fantastiska förutsättningar, säger Blomqvist.

Samtidigt har hon själv gjort sig hemmastadd i Tyskland.

– Den har varit jättebra. Jag var nere i december och hade lite intensiva dagar med allt som ska göras med bank, undersökningar och så där. Efter jul har jag fått landa, komma i ordning, spela lite matcher och få en vardag. Det känns väldigt positivt och jag är glad att vara där. 

”Det känns bra att ha henne”

Blomqvist gjorde också mål 23 minuter in i sin första match – en match som blev kritiserad efter det stora snökaoset. Bland annat uppmärksammade landslagsmålvakten Zecira Musovic matchen och kallade det för ”galenskap” att spela på grund av skaderisken. Rebecka Blomqvist håller med, trots hennes egen målsuccé.

– Det var så där... Det var inte de bästa förutsättningarna och så här i efterhand är jag bara glad att vi vann. Men det är klart att det inte var optimalt.

Hur har det annars känts fotbollsmässigt?

– Det har känts bra. Jag känner att jag har hittat en roll i laget. Jag har mest spelat toppforward där och jag känner att jag börjar komma till min rätt och lära känna spelarna runtomkring. Det är mest fokus på det och att lära känna spelarna och spelidén så här i början och det hjälper att jag får spela mycket.

Med sig från svenska landslaget har hon Fridolina Rolfö.

– Jättekul och jätteskönt. Det kändes bra att ha henne i början men också nu när vi har blivit bra vänner.