Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir inte förvånad när Zlatan öppnar mun”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Det var i en intervju med SportExpressen som Zlatan Ibrahimovic riktade skarp kritik mot förbundskaptenen Janne Andersson.

Nu slår kollegan Peter Wettergren tillbaka mot Zlatan.

– Att de har bakgrund från annat land är helt oviktigt för oss, säger han.

SportExpressens intervju med Zlatan Ibrahimovic slog ned som en bomb i fotbolls-Sverige och i synnerhet i den svenska landslagstruppen. 

Flera spelare har i dagarna försvarat Janne Andersson. På torsdagen fick assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren chansen att säga sitt om debatten.

– Vi vet vad vi gör och vad vi står för. Vi har absolut ingenting som vi behöver prata om. Vi kör alltid med raka rör, säger Wettergren. 

– Det finns ingenting i det (kritiken) som vi ställer upp på. Att de har bakgrund från annat land är helt oviktigt för oss. Om spelarna som vi vill ha är uttagningsbara så använder vi dem, fortsätter han.

Ekdal stöttar Janne

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal håller med sin tränare.

– Det blir alltid mycket skriverier oavsett vad han säger. Janne har gjort sina laguttagningar på det sätt han vill. Om det skulle finnas favorisering mot spelare med svensk bakgrund - det tror jag inte. Vi är vana att det blir skriverier när han öppnar munnen.

Blir du förvånad?

– Nej, man blir väl inte förvånad när Zlatan öppnar munnen. Han väcker alltid känslor, sen håller jag inte med honom. Laguttagningarna talar sitt tydliga språk. Det finns många spelare med invandrarbakgrund i truppen också. Jag lägger inte så mycket energi på det och bryr mig inte så mycket. Sen förstår jag att många läser det.

”Kan identifiera mig i det lite grann”

Muamer Tankovic har inte lagt fokus på Zlatans uttalanden, utan snarare försökt fokusera på matcherna som kommer.

– Jag hörde om hans intervju, han får säga precis som han vill. Jag har inget att säga, det enda jag är glad över är att nyheten om att jag är bäst i allsvenskan har kommit hela vägen till USA, säger ”Mujo”.

Hur har det varit för dig, på vägen fram till den du blivit i dag? Kan du identifiera dig i delar av det som Zlatan pratar om i intervjun?

– Det är klart att jag kan identifiera mig i det lite grann, men samtidigt det Zlatan säger är vad Zlatan säger, han tycker och tänker. Det är upp till honom. Det är inte mitt område att gå ut och snacka om vad han säger.

Muamer Tankovic om Zlatans utspel: ”Skönt att det har nått till USA”