Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Blev uppförstorat och det störde mig”

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: BILDBYRÅN / FODBOLDBILLEDER
Foto: BILDBYRÅN

DOHA. Simon Tibbling ser äntligen ut att få göra sin A-landslagsdebut. 

Nu berättar mittfältaren bland annat om ryktena om en flytt från Bröndby, tiden i Danmark - och turbulensen när han uppgavs blivit slagen av tränaren Alexander Zorniger. 

- Det blev uppförstorat och blev ett störningsmoment under säsongen, säger han. 

Simon Tibbling har varit ryktenas man i Danmark. 

Efter en succésäsong med Bröndby förra året ryktades han vara på väg till såväl FC Köpenhamn som FC Midtjylland. 

Men än så länge är svensken kvar i Bröndby - och blickar nu fram emot sin debut i A-landslaget. 

- Det var en del rykten där ett tag i Danmark och svårt att veta vad som stämmer och inte. Som spelare så spelar du bara och du får läsa allt som skrivs. Självklart var det speciellt när det ryktades om FC Köpenhamn och Midtjylland som är rivaler till Bröndby. Det blir speciellt och mycket fokus när stora rivaler vill ha en. 

- Det var mest i medierna som det stod, jag fick inte höra så mycket från lagkamrater eller supportrar, säger han.  

Det är lite annorlunda i Sverige där det i princip aldrig går några spelare mellan AIK, Djurgården eller Hammarby? 

- Precis, och det var det jag menade. Det var en situation som jag aldrig varit med om tidigare. 

”Första året var fantastiskt”

Hur ser du på tiden i Bröndby?

- Första året var fantastiskt, förutom att vi inte vann ligan utan tappade den i sista omgången. Vi har vunnit cupen och förlorade väl knappt en match från augusti till maj. Otroligt första år. 

- Men sedan nu på hösten har vi inte alls varit bra. Vi har förlorat en del matcher och inte fått spelet att stämma som vi vill.  Att vi nu är trea är ingen katastrof, men vi hade velat vara närmare toppen. 

- Det är vi missnöjda att vi inte är. 

Tibbling har tre och ett halvt år kvar på kontraktet och räknar inte med att lämna nu, även om han vill till en större liga. 

- Jag har kontrakt i tre och ett halvt år till så jag räknar med att vara kvar. Jag tillhör Bröndby och trivs väldigt bra. Men jag hoppas ta nästa steg och vill spela i en större liga. 

Sedan ha det skrivits i Danmark om att tränaren Alexander Zorniger slog till dig efter en match mot Randers. Berätta om det? 

- Jag vet inte riktigt vad det kom ifrån. Det var något nytt för mig, det var märkligt. Det kom något sånt där mitt i period där vi förlorade en massa matcher, så det var ett störningsmoment under säsongen. 

Hur störde det?

- Man vill ju bara spela matcher när man är inne i en sådan tung period. Inte hålla på och tänka på det som händer runtomkring och en situation som jag inte ens reflektera över när det hände. 

- Det var uppförstorat och det störde. Jag ville fokusera på fotbollsplanen men fick svara på frågor om det. 

”Kul att följa Bergstrand och Lagerlöf”

Hur följer du Djurgården?

 - Jättemycket som vanligt. Det ska bli oerhört kul att följa Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Sedan känns det som om klubben är på gång. De fick spela Europaspel förra året och jag tror de har något väldigt bra på gång just nu. 

- Det ska bli kul att följa dom. 

Men de måste ju värva ett par spelare till känns det som?

- Ja, det sägs ju det. Nu har det fått in en keeper och en högerback. Men känner jag Bosse Andersson rätt brukar det komma ett par riktigt bra spelare till. Så brukar det vara. 

Under lördagens träning bildade Tibbling centralt mittfält med Alexander Fransson i vad som såg ut att vara en tilltänka startelvan mot Finland. 

- Jag vet inte hur det funkar men jag hoppas ju så klart få spela. Det är jättekul att vara här och få en bra start på året. Det hade varit kul att få spela match med landslaget och visa upp sig. 

Vad behöver du göra för att ta steget upp till A-landslaget?

- Det handlar om att prestera i klubblaget framför allt. Sedan är det säkert en fördel att man är med här och får visa upp sig. Det gäller att ta chansen. 

Tittar vi truppen från U21-EM 2015 har i princip alla fått chansen i A-landslaget, hur ser du på att du inte fått det?

- Om alla dom kan göra det, kan jag också göra det. Många är ordinarie i dag som Victor Nilsson-Lindelöf och Ludwig Augustinsson. Sedan hoppas jag få chansen, det vore en dröm för mig.