Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågults glädjebesked – Bengtsson spelklar

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

LARNACA. Här är glädjebeskedet till Janne Andersson inför matchen mot Rumänien. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Pierre Bengtsson lämnat klartecken för spel - efter att ha testats under onsdagens träning. 

Vänsterbacken, som startat de senaste kvalmatcherna, är fri från sina känningar i höften och väntas träna för fullt i Bukarest i kväll. 

Efter att ha varit given i Erik Hamréns landslagstrupp så var FC Köpenhamns vänsterback Pierre Bengtsson borta från landslaget under mer än tre år. 

Detta sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten för det svenska landslaget. 

Stark säsong i FC Köpenhamn 

Men efter en stark säsong i FC Köpenhamn var Bengtsson tillbaka i landslaget och fanns med i den trupp som presenterades den 28 augusti. Sedan dess har han tagit en startplats i A-landslaget och spelade från start mot såväl Färöarna som Spanien hemma på Friends senast. 

Var ett frågetecken 

Till matchen mot Rumänien har hans medverkan varit osäker. Janne Andersson meddelade i måndags att man hade hoppades på spel, men efter det så deltog inte Bengtsson i träningarna här på Cypern och på den sista träningen inför avresan till Bukarest tränade vänsterbacken på egen hand tillsammans med herrlandslagets naprapat Christian Andersson. 

Testades på träningen 

Vänsterbacken testades i diverse övningar och testet föll väl ut. 

Enligt SportExpressens uppgifter stod det under gårdagskvällen klart att Bengtsson är spelklar och redo att köra för fullt och tillgänglig för spel mot Rumänien.