Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågula drömbeskedet: Kan bli publikfest i EM

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sveriges EM-matcher flyttas bland annat till S:t Petersburg.

Där kan det bli en blågul publikfest.

Den ryska värdstaden hoppas kunna ta in drygt 33 000 åskådare på matcherna.

– De som har biljett sen tidigare kommer få tillbaka pengarna och dessutom stå först i kön för att få biljetter till Sevilla och S:t Petersburg, säger fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Varken Bilbao eller Dublin kunde garantera publik till sina planerade EM-matcher i sommar.

Nu stryks de från arrangörslistan.

Ändringarna påverkar endast en grupp i sommarens mästerskap och det är Sveriges. Under fredagen kom beskedet att matcherna flyttas till andra orter och att Blågults schema numera ser ut som följer:

14 juni: Spanien-Sverige i Sevilla

18 juni: Sverige-Slovakien i S:t Petersburg

23 juni: Polen-Sverige i S:t Petersburg

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, som också är förste vice president i Uefas exekutiva kommitté, är lättad.

– Det är otroligt skönt att äntligen få ett besked. Vi fick de första signalerna om det här i början av mars, men nu vet vi vad vi har att förhålla oss till, säger han.

Glädjebesked för de svenska supportrarna

Vad tänker du kring att återvända till S:t Petersburg där Sverige besegrade Schweiz i VM-åttondelen 2018?

– Ja, vi har ju väldigt bra minnen därifrån, så ur det perspektivet känns det så klart väldigt roligt att återvända dit.

Den ryska värdstaden, som redan hade ett gäng EM-matcher inplanerade, har som mål att kunna ta emot 50 procent av publikkapaciteten, det vill säga 33 500 åskådare.

Sevilla? De kalkylerar för 30 procent, vilket landar i en publiksiffra på drygt 17 000.

– Allt det där avgörs av de lokala myndigheterna, så det kan jag inte uttala mig om. Men jag vet att alla som hade köpt biljetter till matcherna i Bilbao och Dublin kommer få sina pengar tillbaka. De kommer dessutom att stå först i kön för biljetter till matcherna i Sevilla och S:t Petersburg, säger Karl-Erik Nilsson.