Gian Piero Ventura stod för ett bittert utspel. Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅNGian Piero Ventura stod för ett bittert utspel. Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Gian Piero Ventura stod för ett bittert utspel.  Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Sverige firar Jakob Johanssons mål. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNSverige firar Jakob Johanssons mål. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sverige firar Jakob Johanssons mål.  Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Bittra utspelet – efter uttåget

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Italien missar VM - men förbundskaptenen Gian Piero Ventura tycker inte att hans lag gjorde något fel. 

I Venturas ögon släppte de inte ens in något mål. 

– Felet är att vi åkte ut utan att släppa in något mål, det var en styrning, säger han. 

Den italienska förbundskaptenen Gian Piero Ventura har varit ifrågasatt i hemlandet länge - och efter uttåget mot Sverige vill så gott som alla att han ska avgå. 

Ventura själv tänker inte kliva av självmant. 

– Just nu tycker jag inte att det är rätt att diskutera det. Vi får se. Vi (han och förbundet) får diskutera den här situationen och jag kommer att såväl prata som lyssna. Vad som än bestäms på det mötet kommer jag att acceptera, säger han. 

Svenska landslaget firar efter avancemanget.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

Venturas bittra utspel

Ventura var dock tydlig med att han delade landets enorma besvikelse över uttåget. 

– Det är ett väldigt tungt resultat. För jag var hundra procent övertygad - och tycker att matchen bekräftar det - att vi hade en brinnande vilja att ta oss förbi det här hindret. Jag är väldigt besviken. 

Ventura hade väldigt svårt att acceptera det sätt som Italien åkte ut på. 

– Fram till den första matchen i Sverige så var vi på helt rätt spår. Det som blev fel var att vi åkte ut utan att släppa in något mål, det var en styrning. Alla andra kommentarer är helt överflödiga. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

Venturas ursäkt efter uttåget

Ventura ville ändå be om ursäkt till det italienska folket. 

– Jag ber om ursäkt för resultatet. Men inte för insatsen och det hårda arbetet. Jag inser dock att resultatet är det viktigaste. Men jag tycker att matchen visade att inget är "sönder" i landslaget. Så det enda jag kan göra nu är att be om ursäkt för resultatet, men det påverkar inte det hårda jobb vi la ner. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag