Bisarra frågan som helt ställde Zlatan

Zlatan Ibrahimovic på onsdagens presskonferens.
Foto: Anders Wiklund / Tt

De svenska fotbollsjournalisterna satt samlade för att ställa frågor till Zlatan Ibrahimovic på landslagets presskonferens – men norska NRK hann först.

Och då inledde NRK-reportern med ett oväntat ämne: schack.

– Jag gillar schack, säger Zlatan.

Magnus Carlsen, 22, är rankad som världens bästa schackspelare just nu. Därför har hela Norge fått schackfeber – och den har spillt över på deras fotbollsbevakning.

För när Zlatan Ibrahimovic höll en presskonferens inför matchen mot Portugal på fredag fick norska NRK första frågan.

"Gillar schack"

Och då handlade den om... schack. Zlatan blev så förvirrad att han bad journalisten ta om frågan på engelska.

– Ja... jag gillar schack. När jag var yngre spelade jag mycket, men inte längre. Men schackspelare kan se framåt, så det är smarta människor. Det är inget jag följer, säger Zlatan.

En stående frågan har cirkulerat över de senaste veckorna: hur står det till med knäet?

"Knäet känns bra"

Men 32-åringen kunde ett positivt besked.

– Det har känts bra sista dagarna. Jag har tränat för fullt i dag och i går. Jag har inte haft några konsekvenser dagen därpå. Jag hoppas att det håller i sig, säger Zlatan.

"Jag och CR7 är olika"

Zlatan berättade även om sin relation med Portugals stora stjärna, Cristiano Ronaldo.

– Jag känner honom inte personligen. Jag har mött honom. Det är den respekten man har, man hälsar, men jag tror att man lär känna en spelare personligt när man spelar med honom. Men jag har bara spelat mot honom, säger han.

– Vi är två olika spelare. Två spelare som gör det fantastiskt bra. Men man ska inte fokusera på två spelare. Det är Sverige mot Portugal. Det är kollektiven som är viktiga. Om jag ska lyckas med det här så måste vi göra det bra.