Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Stjärnan blir kvar i fängelse

Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den ryske landslagsstjärnan Aleksandr Kokorin har skapat svarta rubriker i Ryssland.

I samband med matchen mot Sverige kom beskedet.

Zenit-spelaren kommer att sitta häktad fram till december då domen faller.

- Jag vill be om ursäkt för mitt ovärdiga agerande, säger han enligt Russian Football News.

Det var i måndags som de ryska fotbollsspelarna Aleksandr Kokorin (Zenit) och Pavel Mamajev (Krasnodar) gick lös på ett café i Moskva. Några timmar tidigare hade de båda överfallit en man och vandaliserat en bil.

Nu uttalar sig Kokorin, som har spelat 48 landskamper, om händelsen.

- Jag vill be om ursäkt för mitt ovärdiga agerande. Jag skäms väldigt mycket, framför allt gentemot mina föräldrar, min klubb och mina fans. Mitt uppträdande var oacceptabelt. Jag kommer att göra allt för att få förlåtelse och gottgörelse. Snälla beröva mig inte på min frihet, säger Kokorin enligt Russian Football News.

Riskerar sju år i fängelse

Enligt sajten kommer 27-åringen sitta häktad fram till 8 december då domen kommer. Enligt den ryska nyhetsbyrån Tass riskerar Kokorin och Mamajev upp till sju år i fängelse.

– De här männen spelar inte längre med det ryska landslaget, och de kommer förmodligen aldrig att göra det igen, säger landets idrottsminister Pavel Kolobkov till nyhetsbyrån Tass.

Pavel Mamajev, 30, har spelat i Krasnodar sen säsongen 2013/2014 och hade Andreas Granqvist som lagkapten under många år.

I går uttalade sig Granqvist så här kring den ryska storskandalen.

– Jag har så klart läst lite  vad som har hänt med honom och Kokorin. Det är klart att det inte ser bra ut och jag tar fullt avstånd mot våld och all typ av kriminalitet. Jag hoppas att de får en bra lärdom av det. Sen får vi se vad det ryska säkerhetssystemet väljer att göra, men det såg inte bra ut i alla fall, sa han då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!